Dijital Ticaret Odası’ndan Kamala Harris’e acil kripto mektubu

ABD'de 2014 yılından bu yana faaliyet gösteren ve kripto paralarla dijital varlıkların yayılmasını teşvik etmeyi amaç edinen Dijital Ticaret Odası (The Digital Chamber of Commerce), Demokratların başkan adayı olması beklenen Kamala Harris'e bir resmi mektup gönderdi. Mektupta Demokratların "kripto karşıtı/düşmanı olduğu" bakış açısının Harris tarafından değiştirilebileceği ifade edildi.

ABD’de Joe Biden’ın başkanlıktan çekilmesi ve adeta anında Kamala Harris’i işaret etmesi kripto dünyasında da etkili oldu. Yaklaşık 10 senedir kripto paraların yayılması ve farkındalık yaratılması için faaliyet gösteren Dijital Ticaret Odası (The Digital Chamber of Commerce), Harris’e resmi bir mektup gönderdi.

“Düşman algısını değiştirebilirsiniz”

Demokratların kalabalık bir bölümünün kısa süre önce kripto paraların lehine olan bir yasa tasarısına onay verdiklerini belirten mektupta, buna rağmen ülkede hala Demokratların kripto düşmanı/karşıtı olduğuna dair bir algı olduğu yazıldı:

“Senato çoğunluk lideri Chuck Schumer ve sözcü Nancy Pelosi ile kalabalık bir Demokrat grubu kripto lehine olan bir yasa tasarısı lehine oy kullanmışlardır. Ancak ülkede Biden/Harris yönetiminin dijital varlıklara negatif yaklaştığı algısı vardır. Bunun sebebi zaman zaman dikkatli, zaman zaman da sert atılan kripto karşıtı adımlardır. Biz bu karşıtlığın bir genel düşmanca tavrı yansıttığını düşünmüyoruz. Sizin başkan adaylığınızın, bu bakış açısını ortadan kaldırmak için bir fırsat olduğunu düşünüyoruz.”

“Siyahiler ve Latin kökenliler de kullanıyor”

Dijital varlıkların ve blok zinciri teknolojisinin, dolandırıcılığın son bulması ve finansal sisteme daha katılımcı bir bakış açısı gelmesi açısından önemli olduğu belirtilen mektupta, Harris gibi siyahi olan insanlar ile Latin kökenlilerin de büyük bölümünün kripto paralara yatırım yaptığı ifade edildi.

“Kripto yanlısı bir başkan yardımcısı seçin”

Harris’e bazı önerilerde de bulunan kurum, Parti ilkeler metnine dijital varlıkların lehine açıklamalar eklenmesini ve Harris’in başkan yardımcılığına da, kripto/dijital varlıklara olumlu bakan birinin getirmesini talep etti:

“Parti ilkeler metninin kripto ve dijital varlıkların potansiyel faydalarını içermesi çok önemlidir. Dijital varlıklarla ilgili teknolojileri bilen, inovasyon yanlısı bir kişiyi başkan yardımcısı olarak seçmenizin yararı olacaktır. Bu kişi Colorado valisi Jared Polis olabilir. Blok zinciri endüstrisinin liderleriyle biraraya gelmeniz gerektiğini düşünüyoruz. Bu hem finansal istikrarın sağlanması hem de müşteri korunması açısından çok önemli bir adım olur. Dijital varlıkların ve blok zinciri teknolojisinin geleceğiyle ilgili atacağınız adımlar çok kritik olacaktır.”

Öte yandan kripto karşıtlığıyla bilinen Elizabeth Warren da Harris’e desteğini resmen açıkladı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl