Mt. Gox’tan 2.8 milyar dolarlık Bitcoin transferi: Fiyatta düşüş

Dün sabah 0.021 BTC ile deneme transferi gerçekleştiren Mt. Gox borsası bu sabah ise 2.85 milyar dolar değerde 42 bin adetten fazla BTC transferi yaptı. Bu BTC'lerin 37 bin adedi bilinmeyen bir adrese, 5 bin adedi ise borsanın bir başka soğuk cüzdanına gönderildi. Transferin ardından Bitcoin 66.300 dolara kadar düştü. ABD hükumeti de yaklaşık 4 milyon dolar değerde Bitcoin'i Coinbase'e gönderdi.

mtgox

Güncelleme: TSİ 9.30 civarında Mt. Gox soğuk cüzdanlarından 340 milyon dolarlık BTC çıkışı daha oldu. Bu rakamın 149 milyon dolarlık kısmı Bitstamp borsasına, 191 milyon dolarlık kısmı ise bilinmeyen bir adrese yollandı.

*******************

Mt. Gox borsası salı sabahına büyük Bitcoin transferleriyle başladı. Borsanın soğuk cüzdanından bilinmeyen bir adrese 37 bin 477 Bitcoin göndeirlirken, 5100 adet BTC de Mt. Gox’un bir başka soğuk cüzdanına transfer edildi. BTC’lerin toplam değeri yaklaşık 2.85 milyar dolar değerinde bulunuyor.

Bitcoin’de düşüş

ABD’de başkan Joe Biden’ın, seçimlerden çekildiğini açıkladığı pazar akşamı ile dün gece 68 bin doları aşan ancak yeniden düşen Bitcoin, bu transferlerle 67 bin doların da altına indi. Haberin yazıldığı dakikalarda Bitcoin 66.300 dolar civarında işlem görüyor.

Mt. Gox’un elinde son dağıtımlar öncesi 90 bin adet Bitcoin kalmıştı. Geçtiğimiz hafta da 40 bin adetten fazla BTC Kraken borsasına gönderilmişti. Dünkü deneme transferinin de Bitstamp borsasına yapıldığı belirtiliyordu. Dolayısıyla bugünkü büyük transfer de yine Bitstamp borsasına yapılmış olabilir. İflas yönetimi, temmuz ayının başında BTC dağıtımlarına başlamış ve ilk etapta  BitBank ve SBI VC Trade borsalarına gönderimlerde bulunmuştu.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl