Grayscale, Coinbase’e 1 milyar dolarlık Ether taşıdı

Ether spot ETF'leri bugün ABD'de işlemlere açılacak. Uzun zamandır kripto para dünyasının heyecanla beklediği gelişmelerden birinde daha dev bir adım atılırken, ETF ihraççılarından Grayscale'in dün akşam 1 milyar dolarlık ETH'yi Coinbase borsasına taşıması da dikkat çekti. Bu transfer piyasada "Satış mı geliyor? söylentisine yol açtı ancak uzmanlar bu şekilde düşünmüyor.

grayscale

Dünyanın en büyük dijital varlık yönetim firması olan Grayscale, dün akşam saatlerinde yaklaşık 1 milyar dolarlık ETH’yi Coinbase Prime’a taşıdı. Transferin özellikle Ether spot ETF’lerinin işlemlere açılacak olmasına 1 gün kala gelmesi de gözlerden kaçmadı.

“Satış değil, yer değiştirme…”

Bu transfer piaysada “Grayscale toplu satış mı yapacak?” sorularının sorulmasına neden oldu. Kripto hedge fonu şirketi Nexyst Digital yöneticilerinden biri olan Jon Campagna ise bu transferin satış amaçlı olmadığını düşündüğünü belirtti:

“Satış dedikoduları mantıklı değil. 18 Temmuz’da Grayscale, ETHE varlıklarının %10’luk kısmını yeni ETF için ayırdı. O gün, ETHE sahibi olanların, ETF işlemlere açıldığında varlıklarının yüzde 10’una erişebileceklerini söylediler. ETHE’nin zaten 10 milyar dolarlık varlık değeri bulunuyor. Bunun 10’da biri ya da %10’u 1 milyar dolara tekabül ediyor. Dolayısıyla Solana’ya çevrilme ya da satılma gibi bir durum söz konusu olmaz”

“Diğer ETF’lere geçiş olur”

Campagna ayrıca Grayscale’in Ether fonu olan ETHE’den, yüksek işlem ücreti nedeniyle çıkışların olacağını ancak paranın başta Grayscale’in mini-Ethereum fonu olmak üzere diğer ETF’lere kayacağını düşündüğünü de söyledi. Bilindiği gibi Grayscale, Ether ETF’i için, diğer şirketlerin belirlediği ücretten yaklaşık 10 kat pahalı bir komisyon alacak. %2.5’luk işlem ücreti açık ara en pahalı oran olaran ön plana çıkıyor.

Ancak Grayscale, geçtiğimiz hafta perakende yatırımcılara daha uygun olan mini-Ether fonunun işlem ücretini de %0.15’e düşürmüş ve bu anlamda en ucuz ürüne sahip şirket olmuştu.

Bitcoin spot ETF’lerinde de en pahalı işlem ücretine sahip olan Grayscale’in fonundan birkaç ayda 20 milyar dolara yakın para çıkmıştı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl