BitHero CEO’su Fatih Otluoğlu: Daha çok yatırımcı gelecek

Türkiye'de kısa süre önce yürürlüğe giren kripto para regülasyonları sektör içerisinde hala konuşulmaya devam ederken, piyasaya hızlı bir giriş yapan BitHero borsasının CEO'su Fatih Otluoğlu, düzenlemeleri Uzmancoin'e yorumladı. Otluoğlu, regülasyonlar sayesinde gelen güvenlik ve şeffaflığın daha çok yatırımcı çekeceğini ancak gerekli ortamın oluşması için de, düzenlemelerin küresel gelişmeler doğrultusunda düzenli olarak güncellenmesi gerektiğini söyledi.

ÖZEL – Kısa süre önce kurulan ve kripto para dünyasında adını hızla duyuran BitHero borsasının CEO’su Fatih Otluoğlu yeni kripto regülasyonlarını Uzmancoin için yorumladı. Otluoğlu özellikle şeffaflık ve güvenlik konularına vurgu yaparken, devletin, sektörü teşvik edici adımlar atması gerektiğini de söyledi.

“Bu düzenleme gerekliydi”

Düzenlemelerin Türk kripto para piyasasının gelişimi için kesinlikle gerekli olduğunu ifade eden Otluoğlu, yasanın sektörün büyümesine katkı vereceğini söyledi:

“Kripto varlık kanunu, Türkiye kripto sektörüne güvenilirliği ve şeffaflığı artıracak, yatırımcıların korunmasını sağlayacak önemli düzenlemeler getiriyor. Kripto varlık hizmet sağlayıcılarının belirli standartlara uyması, sektördeki düzenleyici denetimlerin artması ve hukuka aykırı faaliyetlerin önlenmesi açısından bu düzenleme çok önemliydi. Düzenlemeler, sektöre olan güveni artırarak bireysel yatırımcı girişine önemli katkıda bulunacaktır. Dolayısıyla sektörün büyümesi için önemli gereksinimlerden birinin karşılandığını düşünüyoruz. Özetle BitHero olarak bu düzenlemeyi çok olumlu karşılıyoruz.”

“Çalışmalarımızı kanuna göre zaten tamamlamıştık”

Kanun öncesinde yaptıkları çalışmalarda düzenleme çerçevesine göre hareket ettiklerini belirten Otluoğlu, uyum açısından platformlarını olumsuz etkileyecek hiçbir durum oluşmayacağını aktardı:

“Platformumuzu, mükemmel bir deneyim sunmak ve en üst düzeyde müşteri memnuniyeti sağlamak amacıyla geleneksel finans alanındaki öğretiler ve mevcut piyasalarda uygulanmakta olan kanunları gözeterek inşa ettik. Ayrıca kripto varlık kanununa dair süreçleri de takip ediyorduk. Çalışmalarımızı da beklediğimiz bu düzenleme çerçevesini dikkate alarak yaptık. Sonuçta kanuna uyum açısından platformumuzu etkileyecek zorluklar söz konusu değil.

Bunun yanında düzenleme, sektörde net tanımlanmamış veya standartları konulmamış bazı alanları netleştiriyor, belirsizlikleri ortadan kaldırıyor. Bu açıdan, platformumuzun uzun vadeli gelişim planlarını yapmamızı kolaylaştıran bir gelişme olarak görüyorum. Bizim gibi kurullara ve kurallara saygılı platformlara kullanıcıların ilgisi artacaktır.

Platformların güvenlik ve şeffaflık boyutunda belli kriterlere uyması, sektörün itibarı ve kullanıcı güveni açısından çok önemli. Bu konularda yüksek hassasiyet gösteren ve kullanıcılarını merkeze koyan bir platformuz ancak düzenlemeyle tüm sektöre standartlar konuyor olması, sektöre güveni ve olumlu algıyı arttıracaktır. Bu açıdan da kanunun fayda sağlayacağını düşünüyorum.”

“Basit ve sade bir dille anlatacağız”

Yeni yasa hakkında kullanıcılara sosyal medya ve e-mail’ler vasıtasıyla bilgilendirmelerde bulunacaklarını ifade eden BitHero CEO’su, kanunun net şekilde anlatılabilmesi için de basit ve sade bir dil kullanacaklarını belirtti:

“Yeni yasanın kullanıcıların günlük deneyimlerini etkileyecek alanlarını belirleyip bunları basit ve sade bir dille aktarmak önemli. Biz de bu yaklaşımla kullanıcılarımızı yeni yasa hakkında bilgilendirmek için çeşitli adımlar atmayı planlıyoruz:

Web sitemizde ve sosyal medya kanallarımızda yeni yasa ile ilgili bilgilendirici blog yazıları ve videolar paylaşacağız. Ayrıca kullanıcılara yönelik düzenleyeceğimiz webinar ve canlı yayınlarda yeni yasa hakkında detaylı bilgi vermeyi planlıyoruz. E-posta bültenleri ve bildirimlerle de kullanıcılarımızı düzenli olarak bilgilendireceğiz.”

“Sürekli güncelleme çok önemli”

Kripto para dünyasının sürekli gelişen ve değişen bir yapısı olduğunu dile getien Otluoğlu, MiCA’nın bu anlamda örnek alınabileceğini, yine de küresel çaptaki gelişmelere paralel olarak kanunun sürekli güncellemesi gerekeceğini söyledi:

“Avrupa Birliği Kripto Varlık Piyasaları Düzenlemesi (MiCA), kanuna eklemeler yapılırken baz alınacak temel kaynaklardan biri olacaktır . Özellikle, daha kapsamlı yatırımcı koruma tedbirleri, merkezi olmayan finans (DeFi) platformlarına yönelik düzenlemeler ve yeni teknolojik gelişmelere uyum sağlayacak esnekliklerin kanuna dahil edilmesi beklenebilir. Ayrıca, küresel kripto piyasalarındaki gelişmelere paralel olarak, Türkiye’deki düzenlemelerin de sürekli güncellenmesi ve adaptasyonu çok önemli.”

“Daha fazla yerli ve yabancı yatırımcı gelecek”

Yeni düzenlemelerin sektöre güven aşılayacağını, bunun da hem yerli hem de yabancı olarak daha fazla yatırımcı çekeceğini belirten başarılı yönetici şu ifadeleri kullandı:

“Düzenleyici çerçevenin netleşmesi, sektöre güveni artıracak ve daha fazla yerli ve yabancı yatırımcı çekecektir. Bunun yanı sıra, ülkemizin genç ve teknoloji adaptasyonu yüksek bir nüfusa sahip olması, kripto sektörünün büyümesi için büyük bir potansiyel sunuyor. Ancak, düzenlemelerin sektördeki inovasyonu engellememesi ve esneklik sağlaması çok önemli. Türkiye, kripto teknolojilerinde lider bir konumda olmayı hedeflemeli, bu alanı global teknoloji üreticisi olarak ülkemizin ekonomik gelişimine katkı yapacak sektörlerden biri olarak görmelidir. Bu hedef doğrultusunda teşvik edici düzenlemelerle sektör uluslararası rekabette desteklenmeli, ayrıca global iş birliklerine ve yeniliklere açık olunmalıdır.”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl