ABD başkan adayı Kennedy’den 615 milyar dolarlık Bitcoin alım vaadi

Donald Trump'ın Bitcoin Konferansı'nda, en büyük kripto parayı rezerv varlık olarak açıklayacağı iddiasının ardından bir başka başkan adayı Kennedy de el yükseltti. Kennedy verdiği bir röportajda başkan olması durumunda, ülkenin altın rezervi kadar değerde Bitcoin alacağını vadetti. Altın rezervi bakımında da dünyanın en büyük ülkesi olan ABD'deki toplam rezervin değeri ise 615 milyar dolar civarında…

Kennedy

ABD başkan adaylarından Robert F. Kennedy Jr. yeni bir Bitcoin vaadinde bulundu. Uzun süreden bu yana Bitcoin’e destek veren, geçtiğimiz sene de Bitcoin Konferansı’na katılan ve bu yıl da katılacak olan Kennedy, başkan olması halinde ülkenin altın rezervi kadar Bitcoin alma konusunda da adımlar atacağını söyledi.

“Merkeziyetsizleşmeliyiz”

Youtuber Scott Melker’ın kanalına konuk olan Robert F. Kennedy Jr., yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bitcoin dürüst bir paradır. İş Kanıtı sistemiyle çalışan, her şeyin defterde yazılı olduğu, merkeziyetsiz bir paradır. Ve bizim de demokrasi için ihtiyacımız olan bunlar… Benim dönemimde devletin Bitcoin almaya başlamasını sağlayacağım. Bu rakamın en sonunda elimizdeki altın miktarında ulaşmasını istiyorum. Eğer demokrasimizi güçlendirmek istiyorsak merkeziyetsizleşmeliyiz. Bitcoin, kimsenin kontrolünde olmadığı için dürüst bir paradır”

615 milyar dolar…

Eğer Kennedy’nin vadettiği gibi ABD, altın rezervi kadar Bitcoin alırsa bunun için toplamda 615 milyar dolar harcaması gerekiyor. Bu da yaklaşık 9.4 milyon adet Bitcoin ediyor. Eğer böyle bir alım gerçekleşirse, ABD tüm BTC arzının da yaklaşık %45’lik bölümüne sahip olmuş olacak.

Dünyada şu anda en çok Bitcoin’e sahip olan kurum ise 226 bin BTC ile MicroStrategy şirketi… Müşterileri adına Bitcoin tutan BlackRock ise 334 bin adet Bitcoin’i kontrol ediyor.

Önümüzdeki dönemde Bitcoin fiyatının daha da değerlenmesi durumunda, 615 milyar dolar ile alınabilecek BTC sayısı da azalabilir.

İlk etapta Demokrat Parti’den adaylığını koymaya çalışsa da, daha sonra bağımsız adaylığa geçen Robert F. Kennedy Jr. , 1963’te suikast sonucu öldürülen ABD’nin eski başkanı John F. Kennedy’nin de yeğeni… Kısa süre önce de bir diğer başkan adayı Donald Trump da suikastten şans eseri kurtulmuş ve ölümden dönmüştü.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl