Fed faiz indirimleri için kapıyı aralayacak: Barclays analizi

ABD Merkez Bankası (Fed) bu akşam yeni faiz kararını açıklayacak. Uzmanlar faizlerin sabit tutulmasını beklerken, eylül ayını işaret ediyorlar. Dünyanın en büyük finansal hizmetler şirketlerinden biri olan Barclays de bugünkü müşteri notunda Fed'in piyasa beklentilerine karşı koyamayacağını ve eylül ayı için indirim kapısını aralayacağını ifade etti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Fed’in bu akşam TSİ 21’de açıklayacağı faiz kararından çok, kurum başkanı Powell’ın 21.30’daki açıklamaları merakla bekleniyor. Powell’ın eylül ayına dair bir indirim mesajı verip vermeyeceği, piyasaların gidişatı açısından da belirleyici olacak.

“Beklentilere karşı koyamazlar”

Londra merkezli dev finansal hizmetler şirketi Barclays’in özel bankacılık ve varlık yönetimi birimi olan Barclays Private Bank’ın baş stratejisti Julien Lafargue bugünkü müşteri notunda, Fed’in artık eylül ayı için kapıyı aralayacağını belirtti:

“Fed’in eylül ayı için artık faiz indirimi kapısını aralaması bekleniyor. Piyasalar, eylül ayı için 25 baz puandan biraz fazla faiz artırımını fiyatlıyor. Fed, bu beklentilere karşı çıkma konusunda zorlanacaktır. Kurum, veri merkezli açıklamalarına devam edecek olsa da, bu verilerin doğru yolda ilerlediğini de kabul edecektir. Böylece önümüzdeki aylardaki muhtemel parasal genişlemenin de altı doldurulacaktır”

Bilindiği gibi Fed son faiz artırımını geçtğimiz sene temmuz ayında yapmıştı. O dönemden bu yana faiz oranlarını sabit bırakan kurum, özellikle enflasyonun yüzde 2’lik seviyeye gelmesi gerektiği yönünde açıklamalar yaptı. Ancak faiz oranları ciddi şekilde yukarıda tutulmasına rağmen enflasyon bugüne kadar yüzde 3’e düşürülebildi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl