Binance, 2024 yıl ortası raporunu yayımladı

Binance, kripto piyasa dinamiklerinin detaylı analizini içeren 2024 yıl ortası raporunu yayımladı. Rapora göre toplam kripto piyasa değeri yılın ilk yarısında %37,3 arttı. Bitcoin ve Ether getirileri ise altın ve petrolü önemli derecede geride bıraktı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Binance, 2024 yılına ait “Yıl Ortası Raporu”nu yayımlayarak, yılın ilk 6 ayındaki kripto piyasası performansına dair derinlemesine bir analiz sundu. Binance Araştırma ekibi tarafından hazırlanan bu kapsamlı rapor; DeFi, Web3 oyunları, yapay zeka ve kurumsal benimseme gibi çeşitli sektörlerdeki temel durumu, teknolojik ilerlemeleri ve yatırım trendlerini gösteriyor.

Kripto para piyasası büyüyor

Toplam kripto para piyasası değeri, yılın başından itibaren %37,3’lük önemli bir artışla yaklaşık 2,27 trilyon dolara ulaştı. Bu büyüme, 2023’teki güçlü performansın ardından gelen sağlam bir ilk çeyrek ile de desteklendi.

Bitcoin ve Etherum, geleneksel varlık getirilerine oranla öne çıktı

Bitcoin dominansı, dördüncü halving ve ABD’deki spot ETF’lerin onayı gibi önemli olaylarla ciddi seviyede yükseldi. ABD’de Bitcoin spot ETF’lerinin onaylanması, bu fonlara 14,7 milyar dolardan fazla net giriş sağladı ve Bitcoin 2024’e olumlu bir başlangıç yaptı. Geleneksel finans yatırımları ile karşılaştırıldığında, Ethereum ve Bitcoin yılın başından itibaren sırasıyla %48 ve %43’lük getirilerle öne çıkarken, altın %13, ham petrol ise yaklaşık %14 değer kazandı.

DeFi değerindeki yükseliş dikkat çekiyor

Merkeziyetsiz finans (DeFi) toplam kilitli değerinde (TVL) %72,8’lik dikkate değer bir artışla 94,1 milyar dolarlık değere yükseldi. Bu sermaye akışı, neredeyse tüm DeFi sektörlerine fayda sağladı ve daha önce erişilemeyen finansal araçların zincir üzerinde kullanılabilir hale gelmesine olanak tanıyan yeni protokollerin ortaya çıkmasını sağladı.

Sabit coin’ler de toparlanma eğiliminde

Sabit coin piyasa değeri, 161 milyar dolar ile iki yılın zirvesine ulaştı. Bu önemli zirve, Nisan 2022’deki seviyenin ise sadece %14,5 altında bulunuyor.

Kripto oyun token’larının piyasa değeri 32 milyar dolara ulaştı

Web3 oyun sektörü de sağlam bir kullanıcı büyümesi gördü. Kripto oyun token’larının toplam piyasa değeri Mart ayında yaklaşık 32 milyar dolar ile zirveye ulaşırken, şu anda yaklaşık 17,8 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Web3 oyunları, henüz başlangıç aşamasında olmasına rağmen geleceğe yönelik önemli bir büyüme vadediyor ve toplam kripto piyasa değerinin yaklaşık %0,7’sini oluşturuyor. 2024’ün ilk çeyreğine ait Oyun Endüstrisi Raporu’na göre de, bu alandaki girişim yatırımları çeyrekten çeyreğe %94 artış gösterdi.

Yapay Zeka ve kripto arasındaki sinerji büyüyor

Yapay zeka ve kripto teknolojilerinin birleşimi de giderek belirginleşiyor. Yapay zeka, kripto paraların izin gerektirmeyen ve 3. taraflara güven zorunluluğu bulunmayan özelliklerinden faydalanarak, merkeziyetsiz hesaplama sistemlerini, karmaşık görevleri yerine getirebilen yapay zeka alanlarını ve kimlik doğrulama çözümlerini destekliyor. Yapay zeka ile ilgili token’lar da toplam piyasa değerinin 26 milyar dolarlık kısmını oluşturdu.

2024 yılı ikinci yarısı için öngörüler…

Rapor, 2024 yılının ikinci yarısı için kurumsal benimsemenin devamı, ABD makroekonomik koşullarının gelişimi, Bitcoin ölçeklenebilirliğinin artması, DeFi büyümesindeki ilerlemeler, mülkiyet ekonomisi uygulamalarının büyümesi, gerçek dünya varlıklarının (RWA) tokenizasyonu ve Web3 oyunlarındaki artış gibi birkaç önemli tema öngörüyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl