Senaryo tersine dönüyor: Bankalar, Fed tahminlerini revize ettiler

Fed'in yapacağı faiz indirimine ilişkin tahminler, cuma günü açıklanan istihdam verilerinin ardından önemli ölçüde değişti. Yumuşak inişe hazırlanan Fed'in artık sert inişe zorlanabileceği söyleniyor.

Wall Street Journal’a göre, cuma günü açıklanan ve piyasaları sarsan istihdam verileri, Washington’da ekonomi politikasına yön verenlerin başlıca endişe kaynağı oldu ve ABD ekonomisi için senaryo tersine dönüyor. Bu yıl boyunca yumuşak inişe hazırlanan Fed yetkililerinin son veriler ışığında sert inişe gitmek zorunda kalabilecekleri belirtiliyor.

Yatırımcılar, Fed’in geç kalmış olma ihtimali nedeniyle kaygılı. Bunun bir etkisi, borsalardaki düşüşlerle de görüldü. Öte yandan Fed’in faizi ne zaman indirmeye başlayacağı yerine artık eylül ayında ne büyüklükte bir indirim yapılacağı konuşulmaya başlandı.

Banka analistleri de faiz indirimine ilişkin tahminlerini revize ettiler. Citigroup ve JPMorgan, Fed’in eylül ayında 50, kasım ayında 50 ve aralık ayında ise 25 baz puan indirime giderek yıl bitmeden faizin toplamda 125 baz puan indirilmesini bekliyor.

Önümüzdeki ayki faiz kararı, 18 Eylül’de açıklanacak. Bu toplantıdan önce, 6 Eylül’de ağustos ayına ilişkin istihdam verileri, 11 Eylül’de ise enflasyon verileri yayımlanacak.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl