Coin’ler neden düşüyor?

Geçtiğimiz hafta pazartesi günü 70 bin doları aşan Bitcoin, bir hafta içerisinde 20 bin dolara yakın bir düşüş sergiledi. En büyük kripto para bu gece saatlerinde 52 bin doları görürken, Ether'deki düşüş ise son 24 saatte %20'yi aştı. Altcoin'lerdeki değer kaybı da çok daha dramatik seviyelere ulaştı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD’deki resesyon korkuları geleneksel finans dünyasında olduğu gibi kripto paralarda da deprem etkisi yarattı. Cuma günü 63 bin dolar seviyelerinde olan Bitcoin, bu gece 52 bin dolara kadar düştü. Değer kaybı son 24 saatte Ether’de de %20 oldu. Ether, 2100 dolara kadar geriledi.

Düşüş sebepleri neler?

Kripto paralardaki düşüşün en büyük sebebi ABD’nin artık resesyona girdiği korkularının gittikçe artması olarak gösteriliyor. 2022’nin mart ayında faizleri artırmaya başlayan Fed, son 12 ayda ise oranları sabit tutmuştu. Enflasyonu bir türlü hedef konulan %2’lik seviyeye düşüremeyen Fed, faizleri uzun süre yukarıda tutunca, geçtiğimiz haftaki kararın ardından piyasalar sert tepki verdi. Ekonominin soğumaya başladığına dair veriler gelmesine ve eylülde bir faiz indirim beklentisinin %100 orana ulaşmasına rağmen, yatırım varlıkları perşembeden itibaren değer kaybetmeye başladılar.

Buffet’ın satışları…

Dünyanın en ünlü yatırımcılarından olan Warren Buffet’ın Apple hisselerinin büyük bir bölümünü satması ve 2017’den bu yana elindeki en düşük Apple hisse adedine sahip olacak pozisyona geçmesi de yine piyasalarda korkuyu artırdı.

Pazarı pazartesiye bağlayan gece açılan Asya piyasalarında yaşanan düşüşler de, kripto paraları sert vurdu. Japonya’da Nikkei 225 endeksi %5.5’ten fazla düşüş yaşadı.

Ether’de %20’den fazla düşüş

Gecenin en büyük düşüşünü yaşayan kripto paralardan biri de Ether oldu. Özellikle kripto para işlem firması Jump Trading’in en az 200 milyon dolarlık Ether satması da, DeFi alanı başta olmak üzere ekosisteme olumsuz etki etti. Ether, 24 saatte %20’den fazla düşüş yaşadı ve 2100 dolara kadar indi. LINK, UNI, AAVE, SNX gibi DeFi bazlı token’larda da sert düşüşler oldu.

Son 24 saatte ise 880 milyon dolarlık kripto pozisyonu tasfiye oldu.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

1 yorum

  1. fd Yanıtla

    keltoshcum sana anlatayim kosular 2020 degil o donem dunyanin her yerinde para girdisi oldu rusyada 150 mily ukranyada yine oyle hindistan cin nijerya simdi her yerde yasa yada para girdisi olmuyor
    lafla sisirdiler simdi ise ishal olmus gibi Asagi dogru
    anlayacagin lafla gemi yurmuyor