1 senedir sürekli satan ARK Invest, uzun zaman sonra Coinbase hissesi aldı: Ne anlama geliyor?

2022 yılındaki kripto krizinde düşük fiyattan COIN hisseleri toplayan Cathie Wood liderliğindeki ARK Invest geçen seneden bu yana ise ciddi kâr satışları yapıyordu. Şirket, dünkü piyasa düşüşlerinde ise 1 seneden uzun süre sonra ilk kez alım yaptı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin destekçisi Cathie Wood’un liderliğindeki ARK Invest şirketi, 2023’ün haziran ayından sonra ilk kez Coinbase hissesi aldı. 2022’deki kripto krizlerinde 30 dolar seviyesinden dâhi alım yapan şirket, geçtiğimiz sene ise kâr satışlarına başlamıştı.

18 milyon dolarlık alım

Teknoloji odaklı şirketlere yaptığı yatırımlarla bilinen ve bu alanda birçok fon oluşturan ARK, 17.8 milyon dolarlık COIN hissesi aldı. Alımları 3 ayrı fonuna dağıtan ARK;

  • İnovasyon ETF’i olan ARKK için 12.3 milyon dolarlık,
  • Yeni Jenerasyon İnternet ETF’i ARKW için 2.5 milyon dolarlık,
  • Fintek İnovasyon ETF’i ARKF için de 3 milyon dolarlık hisse aldı.

10 kata yakın yükseliş…

ARK Invest’in, dipten topladığı COIN hisselerini son 1 senedir satmasının ardından yeni alım yapması, şirkete olan güvenini ve hisselerin artacağına olan inancını net şekilde gösteriyor.

2022’nin kasım ayında 30 dolar seviyesine inen Coinbase hisseleri, bu seneki boğa sezonunda ise 285 dolara kadar yükselmiş ve neredeyse 10 katlık bir yüskeliş sergilemişti.

En son şubat ayında dünkü 160 dolarlık seviyesine inen COIN, haberin yazıldığı dakikalarda ise 190 dolar civarında işlem görüyor.

Cathie Wood, ABD başkanlık seçimlerinde Donald Trump’a açık destek veren isimlerden biri konumunda bulunuyor. Wood, son olarak Trump’ın Mar-a-Lago’daki evindeki bir toplantıya da katılmıştı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl