Kriptoda düşüşlerin artık sona geldiğini düşünüyoruz: Grayscale raporu

Grayscale şirketi kripto para dünyasında yaşananlarla ve beklentileriyle ilgili bir rapor yayımladı. Raporda ABD'nin resesyona girmemesi durumunda, sene sonuna doğru yeniden kripto paralarda yükseliş geleceği beklentisi olduğu, ancak tam tersi bir durumda ise düşüşlerin de çok derinleşmeyeceğinin düşünüldüğü yazıldı. Raporda ayrıca büyük şirketlerin Ether satışlarına da ayrı bir parantez açıldı.

Hem Bitcoin hem de Ether ETF’lerinde birden fazla ürünü olan Grayscale şirketi, “Yaz fırtınaları” adlı yeni bir kripto raporu yayımladı. Yaz aylarının kripto para piyasaları için zorlu geçtiği belirtilen raporda özellikle ağustos ayındaki düşüşlere değinildi.

“Ether dayanamadı, Solana güçlü kaldı”

Raporun bu bölümünde, özellikle ABD’nin temmuz ayı istihdam rakamlarının beklenenden daha zayıf gelmesi ve işsizlik oranının geçmişteki resesyonlara benzer şekilde arttığı vurgulandı. Tüm bu etkenlerin kripto paralara da ciddi şekilde etki ettiği, Ether’in de bu anlamda öne çıktığı ancak Bitcoin ile Solana’nın ise dayandığı yazıldı:

“Bu durum, hisse senetleri gibi varlıklarda zayıf performansa; ABD Hazine tahvilleri, Japon yeni ve İsviçre frangı gibi geleneksel güvenli liman varlıklarında ise güçlenmeye yol açtı. Bitcoin ve Ether de bu süreçte değer kaybetti, ancak Bitcoin nispeten daha iyi performans gösterirken, Ether hem diğer kripto paralar hem de birçok geleneksel piyasa varlığına göre daha kötü performans gösterdi. Özellikle Solana, büyük kripto paralar arasında daha dayanıklı durdu”

“Ether’e uzun vadede güven azaldı”

Ether’deki düşüşün sebebini özellikle büyük şirketlerin satışlarına ve yatırımcıların güven kaybına bağlayan Grayscale analistleri şu ifadeleri kullandı:

“Jump Crypto, Paradigm ve Golem gibi elinde fazla sayıda ETH bulunan kurumlar büyük satışlar yaptılar. Hem Grayscale hem de Arkham’a göre bu şirketlerin elinde satışlardan önce 1.5 milyar dolarlık ETH bulunuyordu. Ethereum ağındaki aktif doğrulayıcı sayısı da azaldı. Bu durum yatırımcıların uzun vadeli ETH tutulmasına yönelik güveninin azaldığını gösteriyor”

“Bitcoin’de yeniden zirve gelebilir”

Analistler ABD’nin resesyon engelini aşıp bir “yumuşak iniş” sağlaması durumunda ise Bitcoin’in sene sonuna doğru yeni zirveler yakalayabileceğini iddia ettiler:

“Bunun tersi olursa, yani ABD bir resesyona girerse de, düşüşlerin yine sınırlı kalacağını düşünüyoruz. Burada Bitcoin ETF’lerine olan talebin sağlam olmasının da etkili olacağına inanıyoruz. ABD’nin kripto sektörüne yönelik siyasi tutumundaki değişimler de önceki döngülere kıyasla, aşağı yönlü gidişatın azaltılmasında rol oynayabilir. Tüm bunlar sene sonunda Bitcoin’e yeni zirveler kazandırabilir”

“Para basma yeniden gelebilir”

Analistler ayrıca ekonomik zayıflık durumunda, politika yapıcıların para basma ve harcamaya başvurabileceğini, bunun da Bitcoin gibi varlıklara olan talebi artırabileceğini ifade ettiler.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl