3 kripto para aşırı satım bölgesine girdi

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para piyasası, küresel piyasalara paralel olarak, haftayı sert düşüşle açtı ve yükselişle kapatma yolunda ilerliyor.

Pazartesi günkü kaos ortamında birçok kripto para, bir teknik gösterge olan RSI ölçümüne göre “aşırı satım” olarak adlandırılan ve ilgili varlığın yakın gelecekte fiyat artışı yaşayabileceği anlamına gelen bölgelere indiler. Bazıları hızlı toparlanıp nötr ve aşırı alım seviyelerine çıkarken bazıları ise halen aşırı satım seviyelerinde kalmaya devam ediyorlar.

RSI ölçümünde genel olarak varlığın 30’un altına düşmesi, “aşırı satım” olarak kabul ediliyor. 70’in üzerine çıkması ise “aşırı alım” şeklinde değerlendiriliyor.

Bu yazıda, günlük grafikte 14 günlük RSI ölçümünden hareketle aşırı satım ve aşırı alım bölgelerindeki kripto paraları derledik.

Aşırı satım bölgesindeki coin’ler

Kripto paraRSI değeri
CREAM18.12
WEMIX26.88
SAFE27.38

Mevcut görünümde en düşük RSI değeri, CREAM’e ait. 19 Temmuz’da 43 dolardan işlem gören CREAM, çarşamba günü 21.22 dolara kadar düştü ve bugün 22 dolardan alıcı buluyor. WEMIX, 21 Temmuz’da 1.21 dolardan dolardan işlem görürken 0.67 dolara indi, bugün ise 0.73 dolar. Son olarak, uzun zamandır istikrarlı bir düşüş içinde olan SAFE ise geçen ayın ortalarında 1.5 dolar iken bugün 0.75 dolardan işlem görüyor.

Aşırı alım bölgesindeki coin’ler

Kripto paraRSI değeri
ZEC76.46

Öte yandan Zcash (ZEC), temmuz ayının başından bu yana ciddi bir fiyat artışı içinde. Gizlilik özellikli kripto para, yaklaşık 40 günde 18 dolardan 42 dolara çıktı. Böylece ZEC, 76.46 ile bir fiyat düşüşü potansiyelinin arttığı aşırı alım bölgesine girdi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl