Yoğun hafta öncesi Bitcoin 58 bin dolar seviyesine indi

Geçtiğimiz hafta başında yaşanan sert düşüşlerin ardından toparlanan Bitcoin, dün akşam yeniden 60 bin doların altına indi. Bu haftaki fiyat gidişatı açısından en önemli etkenler ise ABD'deki salı günkü ÜFE ve çarşamba günkü TÜFE verileri olacak.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Piyasalar Fed’in 18 Eylül’deki toplantısı öncesinde bir ara toplantı olup olmayacağı ve dolayısıyla kurumun bir ön faiz indirimine gidip gitmeyeceğini sorgularken, bu yolda en önemli iki veri de bu hafta içi açıklanacak. ABD’de temmuz ayına ait ÜFE ve TÜFE verileri bu hafta sırasıyla salı ve çarşamba günleri belli olacak.

TÜFE’de yine düşüş gelecek mi?

Bitcoin’in de içinde olduğu riskli varlıkların gidişatı açısından özellikle TÜFE rakamları büyük önem arz ediyor. Fed’in %2’lik hedefine ulaşıp ulaşamayacağı tartışılmaya devam ederken, haziran ayına dair rakam da %3’tü. Beklentiler bu ay da tüketici enflasyonunun %3 gelmesi yönünde… Son dönemde beklentilerin üzerinde gelen üretici fiyat endeksi salı günü, tüketici fiyat endeksi de çarşamba günü açıklanacak. İki veri öncesinde ise Bitcoin’in yeniden 60 bin doların altına sarkması dikkat çekiyor.

İkilem devam ediyor

Piyasalar ise adeta bir ikilem yaşıyor. Kısa süre önce ekonominin soğumasını olumlu fiyatlayan piyasalar, son verilerde ise resesyon korkusuyla bu kez düşüş yaşadı. Yani bu hafta enflasyonun %3’ün altında gelmesi, ekonominin soğuması açısından olumlu gibi gözükse de, resesyon korkularını da tetikleyebilir ve riskli varlıklarda düşüş getirebilir.

Enflasyonun beklenenden yukarıda gelmesi ise, resesyon korkularını azaltıp, Fed’in bir ara toplantı ihtimalini de ortadan kaldırabilir.

Öte yandan geçtiğimiz haftaki düşüşlerin ana etkeni olan Japonya borsası bugün kapalı olacak.

Haberin yazıldığı dakikalarda Bitcoin 58.400 dolar civarında işlem görüyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl