Bu kez Ether, Bitcoin’i geçti: Yatırımcılar dipten aldı

Kripto fonlarına yapılan yatırımlarda genelde açık ara Bitcoin üstünlüğü görülürken, geçtiğimiz haftanın rakamlarında ise Ether'e adeta hücum olduğu görülüyor. Fonlara net 176 milyon dolarlık yatırım yapılırken, Bitcoin fonları 13, Ether fonları ise 155 milyon dolarlık yatırım aldılar.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Avrupa’nın en büyük dijital varlık yönetim şirketi CoinShares, haftalık kripto fon raporunu yayımladı. Yatırımcıların genelde açık ara tercih ettiği Bitcoin fonları bu kez Ether fonlarının gerisinde kaldı. Fonlara net 176 milyon dolar girerken, analistler raporda “Yatırımcılar fiyat düşüşlerini büyük bir alım fırsatı olarak gördüler” denildi.

Ether fonları net 155 milyon dolar ile en çok yatırımı alan fon grubu olurken, Bitcoin fonları için ise bu rakam sadece 13 milyon dolardı.

Short Bitcoin’de mayıs 2023’ten bu yana en büyük çıkış

Fiyat düşüşleri, “short Bitcoin” fonlarına da, girdi değil çıkış yönlü yansıdı. Fonlarda 16.2 milyon dolar çıkarken, bu rakam aynı zamanda toplam varlık değerinin de %20’sinden fazlasına tekabül etti. Altcoin fonlarında en çok yatırımı ise 4.5 milyon dolar ile Solana fonları aldı.

700 bin dolar ile, davası sonuçlanan ve 125 milyon dolarlık cezası piyasa tarafından olumlu görülen XRP’nin fonları da ikinci sıradaydı. Cardano fonları 600 bin dolar, LTC fonları ise 100 bin dolar yatırım aldı.

BlackRock her açıdan zirvede

Haftanın en çok yatırım alan fonlarında da BlackRock etkisi net şekilde görüldü. En çok yatırım alan fon BlackRock’ın iShares Bitcoin fonu olurken (219 milyon dolar), ikinci sırada ise iShares Ethereum fonu (188 milyon dolar) vardı.

Grayscale Bitcoin fonundan ise 395 milyon dolar çıktı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl