Samsung, Binance ve Pantera’dan kripto-yapay zeka şirketine yatırım

Merkeziyetsiz blok zinciri ve yapay zeka platformu Sahara Labs, içinde büyük şirketlerin de olduğu bir grup kurumdan toplamda 37 milyon dolarlık yatırım aldı. Fonlama turuna Pantera Capital ve Polychain Capital liderlik ederken, turda Binance Labs ve Samsung Next şirketleri de yer aldı. Yapay zeka ve kriptoyu bir araya getiren şirket 5 ay önce de tohum yatırım turunda 6 milyon dolar toplamıştı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Merkeziyetsiz blok zinciri platformu Sahara AI’ın arkasında bulunan şirket Sahara Labs, finans dünyasının büyük oyuncularından toplamda 37 milyon dolarlık aytırım aldı. Pantera Capital ve Polychain Capital’ın liderlik ettiği turdaki diğer şirketler ise; Binance Labs, Samsung Next, Matrix Partners, Nomad Capital, SCB 10X, Canonical Capital, Mirana Ventures, Foresight Ventures, Dispersion Capital ve Tangent Ventures oldu.

Detaylarda sessizlik…

Güney Kaliforniya Üniversitesi’nde doçent olan Sean Ren’in CEO ve kurucularından olduğu şirket, toplam değerleme ile ilgili bir açıklama yapmadı. Sean Ren ayrıca şirketin ileriki dönemde bir token çıkarıp çıkarmayacağıyla ilgili de sessiz kaldı. Yatırımcıların, firmanın yönetim kurulunda yer alıp almadığıyla ilgili de yine bilgi vermekten kaçınıldı.

Adalet vadediyor

Ren, Sahara AI firmasının, sadece büyük şirketlerin değil, bireylerin de yapay zeka geliştirmelerinden yararlanmasına olanak tanıyan bir kurum olma hedefiyle yola çıktığını belirtti. Bilindiği gibi günümüzde, yapay zeka alanını, bireylerin bilgilerini toplayan büyük şirketler domine ediyor. Bu şirketler genelde kapalı kaynak kodu ile çalışıyor ve şeffaflıktan uzak bir politika izliyorlar.

Doçent Ren, tüm bu karmaşanın önyargılı algoritmalar, mahremiyet sorunları ve yapay zekanın faydalarına eşit olmayan bir erişim yaratacağını iddia ediyor. Dolayısıyla Sahara AI burada, katılımcılara yapay zekanın faydalarından adil bir paylaşım elde etme vaadinde bulunuyor.

Ren ayrıca Sahara AI platformunun modeller ve verisetleri başta olmak üzere yapay zeka unsurları için de bir pazaryeri kuracağını belirtti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl