Solana’ya SEC engeli: Reddettiler

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), CBOE'nin 21Shares ve VanEck şirketleri adına yaptığı Solana ETF 19b-4 başvurularını geri çevirdi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), The Block‘un haberine göre, CBOE’nin 21Shares ve VanEck şirketleri adına yaptığı Solana ETF 19b-4 başvurularını reddetti.

SEC’nin başvuru sahibi şirketlere SOL’un menkul kıymet olduğuna dair endişelerini ilettiği öğrenildi. Başvurular geri çevrilirken CBOE’nin resmi internet sitesinden de kaldırıldı.

Öte yandan SEC’nin Türkiye’deki KAP’a benzer EDGAR sisteminde 21Shares’in Solana ETF’ine ilişkin S-1 dosyası da artık yer almıyor. VanEck’in S-1 dosyası ise halen yerinde duruyor. VanEck’in araştırma müdürü Matthew Sigel, sürecin devam ettiğini sölyedi.

Solana ETF’lerinin en erken 2025’in ilk çeyreğinde onaylanabileceği belirtiliyor. Özellikle kasım ayındaki seçimlerin bu ETF’ler için belirleyici olacağı düşünülüyor. Seçimleri, demokratların kazanması halinde, Solana ETF’lerinin uzun bir süre gecikme ihtimali bulunuyor.

Yaklaşık bir ay önce 195 dolara yaklaşan SOL, bugün 145 dolardan işlem görüyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl