TON ekosistem coin’leri, Telegram CEO’sunun gözaltı haberi sonrası sert düştü

Telegram CEO'su Pavel Durov'un gözaltına alınmasının ardından Telegram ile ilişkili kripto paralarda yüzde 36'ya varan sert düşüşler görüldü.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Telegram’ın arkasındaki ekip tarafından geliştirilen The Open Network (TON) blok zinciri ekosistemine ait kripto paralar, Telegram CEO’su Pavel Durov’un Fransa’da gözaltına alındığı haberiyle sert düşüş yaşadılar.

Toncoin (TON), ilk saatlerde yüzde 23 değer kaybına uğrayarak 5.24 dolara kadar geri çekildi. Telegram oyunu Notcoin’in token’ı NOT da benzer bir düşüş yaşadı. Kripto para, TON ile paralel olarak yüzde 23.5 oranında değer kaybetti. Resistance Dog (REDO) ve PunkCityPUNK (PUNK) gibi piyasa değeri bakımından daha küçük ölçekli TON ekosistem coin’lerinde ise daha derin düşüşler görüldü. Bu kripto paralar, aynı zaman diliminde sırasıyla yüzde 36 ve yüzde 28 düştüler.

Telegram’ın kurucusu ve CEO’su olan Fransız vatandaşı Pavel Durov, dün akşam Paris’in yakınında bulunan Paris–Le Bourget havaalanında gözaltına alındı. Özel jetiyle seyahat eden Durov’un hakkında, polis tarafından yürütülen ön soruşturma kapsamında gözaltı emri olduğu öğrenildi. Söz konusu soruşturmanın temelinin Telegram uygulamasında denetim mekanizmalarının eksikliği ve bu durumun suç faaliyetlerinin engellenmeden devam etmesine izin vermesi olduğu öne sürüldü.

Bir milyar kullanıcısı olan Telegram, en büyük sosyal medya platformlarından biri konumunda.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl