Telegram’a bir darbe de Hindistan’dan geldi

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Telegram’a Fransa’nın ardından bir darbe de Hindistan’dan geldi. Telegram CEO’su Pavel Durov’un cumartesi günü Paris’te gözaltına alınmasının ardından Hintli yetkililer de Telegram’a yönelik uygulamanın tümden yasaklanmasına yol açabilecek bir soruşturma başlattı.

İçişleri Bakanlığı ile Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı bünyesindeki Hindistan Siber Suç Koordinasyon Merkezi tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Telegram; şantaj ve kumar gibi faaliyetler için kullanıldığı gerekçesiyle inceleniyor. Bulgulara bağlı olarak uygulamanın ülkede yasaklanabileceği belirtiliyor.

Durov, özel jetiyle Azerbaycan’ın başkenti Bakü’den Paris yakınlarındaki Le Bourget havaalanına geldiği sırada Fransız polisi tarafından gözaltına alınmıştı. Durov’un gözaltı sebebi, uygulamadaki suç faaliyetleriyle mücadelede yeterli önlemlerin alınmaması olarak ifade edilmişti. Telegram CEO’sunun gözaltı süresi, bugün 96 saate kadar uzatıldı. Buna göre Durov, 28 Ağustos’a kadar gözaltında tutulacak.

Durov, 2007 yılında Rusya’da Facebook benzeri bir platform olan VKontakte’yi kurmuş, ülkesinde “Rusya’nın Mark Zuckerberg’i” olarak tanınmıştı. VK, Rusya’nın en büyük sosyal medya platformu haline gelirken platform üzerindeki devlet baskısı da gün geçtikçe arttı. 2014 yılında Rus hükümeti, VK’daki muhalif grupların kapatılmasını istedi. Bu talebe karşı çıkan Durov, VK’daki hisselerini satarak Rusya’dan ayrıldı.

Durov, 2013 yılında da Telegram’ı hayata geçirdi. Mesajlaşma platformu, hızla popülerlik kazanarak bugün itibari ile yaklaşık 1 milyar kullanıcıya ulaştı. Durov’un Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşlığı bulunuyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl