Kripto milyonerlerinin sayısında yüzde 100’e yakın artış var: 6 kişi yeni milyarder oldu!

2024 yılında spot ETF'lerle birlikte Bitcoin'in artışı yeni milyonerler hatta milyarderler yarattı. Yapılan araştırmaya göre, bu sene 6 kişi yeni kripto-dolar milyarderi oldu. Kripto milyonerleri sayısında ise bir senede %95 oranında artış var.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin ve kripto paralar insaların hayatına daha çok dokundukça, yatırımcı sayısı da artıyor. Bu durum kriptodan büyük paralar kazanan insan sayısını da yine ciddi şekilde yükseltiyor.

Yarısı Bitcoin milyoneri…

Küresel çapta zenginlik ve servet ölçümü yapan bir şirket olan New World Wealth ile finansal danışmanlık şirketi Henley & Partners’ın son araştırmasına göre, 2024’te kripto-dolar milyonerlerinin sayısı %95 oranında arttı ve 172.300 kişiye çıktı. Bu sayı geçen sene 88 bin 200’dü. Sadece Bitcoin milyoneri olan kişi sayısı ise 85.400 olarak belirlendi.

ABD medyasından CNBC’nin hazırladığı habere göre; kriptodan elde ettiği servet en az 100 milyon dolar olan ise 325 kişi bulunuyor. Milyar dolarlık seviyeye erişen de 28 kişi var. Bunların 6’sı ise bu sene oluştu. Araştırmaya göre rakamlardaki bu yükselişin arkasındaki en büyük sebep Bitcoin spot ETF’lerinin ABD’de ocak ayında onaylanması bulunuyor.

New World Wealth araştırma yöneticisi Andrew Amoils’in verdiği bilgiye göre de, 6 kripto dolar milyarderinin 5’i, servetlerini Bitcoin’den elde ettiler.

En zengini, hapiste olan CZ

Kripto dünyasının en zengin ismi olarak ise şu anda ABD’de hapiste olan ve eylül ayında cezasınin bitmesi beklenen Changpeng Zhao… Binance eski CEO’sunun yaklaşık 33 milyar dolarlık servetinin bulunduğu belirtiliyor. CZ’nin servetindeki son 1 senelika rtış ise yaklaşık 11 milyar dolar civarında bulunuyor. İkinci sırada ise 11 milyar dolarlık servetiyle Coinbase’in ünlü CEO’su Brian Armstrong yer alıyor.

Henley & Partners’dan Dominic Volek verdiği bilgide, yeni zenginlerin dünyada yeni oturum ve vatandaşlık seçenekleri aradıklarını da belirtti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl