Ton ağı durdu: Borsalar yatırma ve çekme işlemlerini askıya aldı

Geçtiğimiz günlerde Fransa'da tutuklanan Telegram kurucusu Pavel Durov ile onun kardeşi olan Nikolai Durov tarafından geliştirilen The Open Network (TON) blok zinciri, bu gece saatlerinde işlemleri doğrulayamamaya başladı. Binance ve Bybit borsaları da, kendilerinden ağa giden ve ağdan kendilerine gelen işlemleri askıya aldı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Güncelleme: TSİ 08.55 itibarıyla TON ağı yeniden blok üretmeye başladı.

Son dönemin en çok konuşulan uygulamalarından biri olan Telegram’ın blok zinciri ağı olan TON, son 6 saattir hiçbir işlemi doğrulayamadı. Ağın X hesabından yapılan açıklamada blok üretimindeki durmanın “ağda anormal şekilde oluşan yüklenmeden” olduğu kaydedildi.

TON Core ekibi de doğrulayıcılara TSİ sabah 7 civarında sistemlerini yeniden başlatma çağrısı yaptı. TON’dan yapılan açıklamada ayrıca bu sorundan ötürü hiçbir kaybın yaşanmayacağı da taahhüt edildi.

TON blok zinciri konusunda araştırmalar yapan Tonscan hesabının X üzerinden verdiği bilgiye göre ise bu durma, DOGS meme coin’ine olan büyük ilgi sebebiyle de yaşanıyor olabilir.

Gözaltı bugün bitecek mi?

Bu durmanın ise, Telegram kurucusu Pavel Durov’un Fransa’da tutuklanmasından birkaç gün sonra yaşanması da dikkat çekiyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, gözaltı kararının politik bir motivasyon ile yapılmadığını belirtmişti. Fransız yetkililer de Durov’un 28 Ağustos günü (bugün) serbest kalabileceğini ifade etmişlerdi.

Elon Musk ve kripto dünyasının önemli isimleri de Durov’un bir an önce serbest bıakılması gerektiği yönünde açıklamalarda bulunmuşlardı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl