SEC’den yeni kripto davası: “60 milyon dolarlık dolandırıcılık”

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) bu kez gerçek dolandırıcıları yakalamış gözüküyor. Kurum iki kardeşin kurduğu kripto-ponzi sistemiyle çalışan iki şirket için dava açtı. 80'den fazla yatırımcıdan 60 milyon dolar toplandığı belirtiliyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto dünyasına sıcak bakmadığı belirtilen SEC, bu kez yaş tahtaya basmadı. Kurum Georgia Eyaleti Kuzey Bölge Mahkemesi’nde Jonathan Adam ve onun kardeşi olan Tanner Adam adlı iki kişiye dolandırıcılık davası açtı. İddialara göre iki kardeş, müşterilere aylık %13.5’lik bir getiri vadetti. 80 kişiden yaklaşık 60 milyon dolar para toplandığı belirtiliyor.

“Bot al-sat yapacak, paralar havuzda duracak” yalanı…

Adam kardeşlerin, GCZ Global ve Triten Financial Group adındaki şirketleri vasıtasıyla, 2023’ün ocak ayından bu yılın haziran ayına kadar birçok yatırımcıdan önemli paralar topladıkları ve toplanan paraların bir bot’un al-sat yapabilmesi için, bir havuza nakledildiği yalanını söyledikleri ifade edildi.

Fonların “flaş kredi” olarak da bilinen kredi tarzının ödemelerinin yapılabilmesi için havuzda tutulacağı yalanının söylendiği belirtildi. Ancak SEC’nin iddiasına göre böyle bir havuz hiçbir zaman olmadı. Teminatsız alınabilen krediler olarak bilinen flaş kredilerin ödemeleri, aynı bloktaki işlemde yapılmak zorunda…

30 milyon dolarlık dairenin taksit ödemeleri…

SEC’nin iddiasında ayrıca, 61.5 milyon dolarlık yatırımcı fonlarının en az 53.9 milyon dolarının kötü niyetli harcamalara ve ana paralarını geri isteyen bazı kullanıcılara gittiği ifade edildi. Kardeşlerden Tanner Adam’ın Miami’de aldığı 30 milyon dolarlık bir dairenin taksit ödemelerini, bu müşteri paralarıyla yaptığı iddia edilirken, başka lüks harcamaların yapıldığı da belirtildi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl