Sağlığı kötüye giden Binance yöneticisine izin verilmedi: “Ağlamaya başladı”

6 aydır Nijerya'da, koşulları kötü olan bir hapishanede tutuklu olan Binance yöneticisi Tigran Gambaryan, yine yetkililerin sert tavırları sonucunda, tekerlekli sandalye talebi bile reddedilerek mahkemeye gelmek zorunda kaldı. Uzmanlar, Gambaryan'ın fiziki ve mental sağlığının da gittikçe kötüye gittiğini belirtiyorlar.

Şubat ayında Nijerya’da gözaltına alınan iki Binance yöneticisinden biri olan Tigran Gambaryan’ın hapishanedeki durumu gittikçe kötüye giderken, yöneticinin, dünkü mahkemeye tekerlekli sandalyeyle gelmesine de izin verilmedi.

Diğer yönetici arkadaşının ev hapsinden kaçmasıyla mart ayında hapishaneye gönderilen Gambaryan, uzun zamandır cezaevi koşullarından ve sağlık hizmetlerini yeterli derecede alamamasından şikayet ediyordu.

Ağlamaya başladı

Para aklama suçlamasıyla cezaevinde tutulan Gambaryan’ın davası dün de devam ederken, yönetici, mahkemeye koltuk değnekleriyle gelmek zorunda kaldı. Birçok talebe rağmen tekerlekli sandalyeye izin verilmemesi de tepki çekti. Fiziki sağlığının dışında mental sağlığının da kötüye gittiği görülen Gambaryan’ın bir noktada kendini tutamadığı ve ağlamaya başladığı belirtildi.

Öte yandan mahkeme hakimi daha sonra, koltuk değnekleriyle mahkemeye gelen Gambaryan için tekerlekli sandalye izni verdi.

Gambaryan tutuklandıktan sonra Nijerya devletine insan hakları davası da açmıştı. Kendisinin ev hapsinden kaçmadığını dile getiren yönetici, hapishaneye gönderilmesine tepki göstermişti.

Nijerya hükumeti ise Gambaryan’ın sağlık koşullarının iyi olmadığı iddialarına karşı çıkıyor.

Binance borsası da geçtiğimiz hafta ABD hükumetine çağrıda bulunmuş ve Gambaryan için Nijerya’ya politik baskı yapılmasını talep etmişti.

Binance, Gambaryan üzerinden para aklandığı iddialarını reddediyor. Borsa, Gambaryan’ın karar alıcı statüsünde dahi olmadığını belirtmişti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl