İki Bitcoin madencilik şirketi arasındaki savaş sürüyor: “Artık bırakın”

Kuzey Amerika bölgesinin iki büyük Bitcoin madencilik firması RIOT ve Bitfarms arasındaki gerginlik sürerken, RIOT şirketinden bugün Bitfarms'a yönelik açık bir mektup paylaşıldı.

ABD’li RIOT ve Kanadalı Bitfarms şirketleri arasındaki sert atışma devam ediyor. Bitfarms şirketinin, %19.9’luk oran ile en büyük hissedarı konumundaki RIOT, bugün bir kez daha Bitfarms yönetim kurulunu uyardı. Paylaşılan açık mektupta, 29 Ekim’de düzenlenecek olan “özel hissedarlar toplantısı” öncesinde, mevcut Bitfarms yönetiminin, yönetim kurulunu korumak için artık adım atmayı bırakması gerektiğini belirtti.

Son dönemde Bitfarms hisselerinden alımlarını yükselten RIOT, şirket içindeki gücünü iyice artırmış ve iki kurucu ortak Emiliano Grodzki ve Nicolas Bonta’nın istifa etmelerini sağlamıştı. Ancak RIOT şirketi, Bitfarms yönetim kurulunda daha fazla değişiklik yapılmasını ve “bağımsız” bazı üyelerin de gruba dahil olması gerektiğini belirtiyor.

Bitfarms ise RIOT şirketinin adımlarının hissedarları değil, sadece RIOT’ın çıkarlarına hizmet ettiğini belirtiyor.

RIOT, geçtiğimiz aylarda Bitfarms’ı satın almak için 900 milyon dolarlık bir teklif yapmış ancak Bitfarms, teklifi çok düşük bularak reddetmişti.

RIOT, Marathon şirketiyle birlikte ABD’nin en büyük Bitcoin madencilik firması olarak görülüyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl