Ripple CEO’su müjdeyi verdi: Yakında geliyor

XRP'nin arkasındaki şirket olan Ripple'ın ünlü CEO'su Brad Garlinghouse, Güney Kore Blok Zinciri Haftası'nda konuştu. Garlinghouse, şirketin sabit coin'ini birkaç hafta içerisinde çıkaracaklarını söyledi. ABD'li yönetici, kripto paralar için önümüzdeki 5 sene bazında "hiç olmadığı kadar iyimser olduğunu" belirtti.

brad-garlinghouse (2)

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, dolara bağlı olacak sabit coin’leri için birkaç haftalık süre verdi. Güney Kore’deki Blok Zinciri Haftası’nda konuşan Garlinghouse, “Sabit coin için aylar değil, sadece haftalar var” dedi.

“USDC pariteyi kaybedince fırsat gördük”

Yeni sabit coin’leri olan RLUSD’nin deneme aşamalarını da bitirmek üzere olduklarını ifade eden Garlinghouse ayrıca şu ifadeleri kullandı:

“Aslında geçen seneki bankacılık krizinde USDC 1 doların altına indiğinde burada bir fırsat gördük. ‘Bu dünyanın, halihazırda birçok finansal oyuncuyla iş yapan, güvenilir bir oyuncuya ihtiyacı var’ dedik”

Hatırlanacağı üzere Circle şirketinin çıkardığı USDC, 2023’ün mart ayındaki bankacılık krizinde, iflas eden Silikon Vadisi Bankası’ndaki varlıklarından ötürü çeşitli zorluklar yaşamıştı. 1 dolara bağlı kalması gereken parite, 0.80 dolara kadar inmişti. Circle’ın yaklaşık 3.3 milyar dolarlık varlığı bu bankada bulunuyordu. ABD hükumetinin devreye girip mevduatları garanti altına almasıyla ise ortam yatışmış ve USDC paritesi yeniden 1 dolara geri gelmişti.

Garlinghouse, konferansta Gary Gensler eleştirilerini sürdürürken aynı zamanda Ripple şirketinin şu an için bir halka arz planının da olmadığını belirtti.

Önümüzdeki 5 yıl için hiç olmadığı kadar iyimser olduğunu ifade eden Garlinghouse, “SEC tarafından olmasa bile, seçilmiş yeni hükumet tarafından kriptoda yeniden açıklık ve netlik olacağını düşünüyorum” dedi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl