Göz taramasıyla eleştiri alan ve 160 ülkeye yayılan Worldcoin’de CEO Blania: Facebook gibi büyümemiz gerek

Yapay zekanın mahremiyet ve gizlilik konusundaki olumsuz etkilerinden insanları korumak için başlatıldığını iddia eden ancak birçok yargı bölgesinde de soruşturma açılan Worldcoin'de CEO Alex Blania, kitlelere yayılmaları gerektiğini belirtti. Blania, "PayPal ve Facebook'un büyüdüğü gibi büyümemiz lazım. Proje içerisindeki doğrulanmış kullanıcı sayısının artması, bizim için şu anda tek önemli nokta" dedi.

Alex Blania

OpenAI CEO’su Sam Altman ve Alex Blania tarafından kurulan Worldcoin, Facebook ve PayPal tarzı bir büyüme hedefliyor. Güney Kore’nin başkenti Seul’de düzenlenen Blok Zinciri Haftası’nda konuşan Worldcoin’in arkasındaki şirket Tools for Humanity’nin CEO’su Alex Blania, Orbs cihazlarını küresel çapta artırmaları egrektiğini söyledi.

“Şu an tek önemli nokta büyüyebilmek”

Facebook ve PayPal gibi şirketlerin kullanışlı olmalarının altında sadece kalabalıklar tarafından benimsenmeleri olduğunu ifade eden Blania şunları söyledi:

“Bence temel olarak, bizim işe yarar olabilmemiz için Facebook ve PayPal ölçeğinde büyümemiz gerekir. Çünkü bu iki şirket de aslında çok fazla büyüdükleri için kullanışlı oldular. Dolayısıyla bizim için şu an tek önemli nokta, doğrulanmış kullanıcı sayımızı dünya çapında artırmaktır”

Tools for humanity altında bir proje olan Worldcoin, yapay zekanın getireceği olumsuz etkilerden insanlığı korumak amacıyla kurulduğunu belirtiyor. Ancak proje Hong Kong’dan İspanya’ya, Kolombiya’dan bazı Afrika ülkelerine kadar ciddi şekilde gözetim altında tutuluyor ve faaliyetleri de şu an için bu bölge ve ükelerde sonlandırılmış durumda…

Proje, kişilerin gözbebeklerini “Orbs” adındaki bir cihaz vasıtasıyla tarıyor ve onlar hakkında kimlik bilgileri oluşturuyor. Böylece insanların, ileride bilgilerini bu gözbebeği detayları ışığında doğrulayabilmesi hedefleniyor. Ancak mahremiyet haklarını savunduğunu söyleyen proje, aynı hakların ihlali nedeniyle de soruşturma altında tutuluyor. Gözbebeği taraması yapılan kişilere de Worldcoin (WLD) veriliyor.

Öte yandan Blania, projenin Optimism üzerinde kendi 2. katman ağını oluşturacağını da açıkladı.

Worldcoin’in Orbs adlı cihazı

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl