Telegram CEO’su Durov sessizliğini bozdu: Gözaltı sonrası ilk açıklama

Paris'te gözaltına alınan ve dört gün sonra salıverilen Telegram CEO'su Pavel Durov, sessizliğini bozdu. Durov, bu gelişmeyi şaşkınlıkla karşıladığını ifade etti.

Telegram’ın CEO’su Pavel Durov, Paris’te dört gün boyunca gözaltında tutulması ve salıverilmesinin ardından ilk kez konuştu.

Durov, Telegram kanalından paylaştığı mesajda, Paris’te polis tarafından dört gün boyunca sorgulandığını ve Fransız yetkililerin Telegram’ın yasa dışı kullanımından kendisini sorumlu tutmaya çalıştığını ifade etti. Bu gelişmeyi şaşkınlıkla karşıladığını belirten Durov, Telegram’ın Avrupa Birliği’nde resmi bir temsilcisinin bulunduğunu ve yetkililerin kendisine ulaşabilecekleri birçok yol olduğunu vurguladı. Durov, şöyle yazdı:

“Fransız yetkililerin bana ulaşmak için pek çok seçeneği vardı. Bir Fransız vatandaşı olarak Dubai’deki Fransız konsolosluğuyla düzenli temas halindeydim ve Fransa’da terörizmle mücadele için Telegram ile bir yardım hattı kurulmasına bizzat yardım ettim.”

Durov, akıllı telefon öncesi dönemden kalma yasaları uygulayarak bir CEO’yu yönettiği platformda üçüncü şahıslar tarafından işlenen suçlarla itham etmenin yanlış bir yaklaşım olduğunu savundu. Devamında ise “Teknoloji geliştirmek zaten zor. Yenilikçiler, bunların olası kötüye kullanımından kişisel olarak sorumlu tutulursa yeni teknolojiler geliştirmezler.” dedi.

Durov, Telegram’ın gizlilik ve güvenlik dengesini koruma konusunda sıkı bir tutum sergilediğini belirterek, geçmişte Rusya ve İran’daki hükümetlerle yaşadıkları anlaşmazlıklar sonucunda bu ülkelerden çekildiklerini hatırlattı:

“Rusya, şifreleri teslim etmemizi istediğinde bunu reddettik ve Telegram yasaklandı. Aynı şekilde İran’da barışçıl protestocuların kanallarını engellememizi istediklerinde bunu reddettik. İlkelerimizle uyuşmayan pazarlardan çekilmeye her zaman hazırız.”

Durov, Telegram’ın mükemmel olmadığını kabul ederek, özellikle büyüme sancıları nedeniyle suçluların platformu kötüye kullanabildiğini ifade etti. Ancak, bu durumu düzeltmek için gerekli adımları attıklarını ve bu konuda büyük iyileştirmeler yapmayı hedeflediğini kaydetti:

“Ağustos ayında yaşanan bu olayların, Telegram’ı ve sosyal medya endüstrisini daha güvenli hale getireceğine inanıyorum. Destekleriniz ve ilginiz için tekrar teşekkür ederim.”

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl