Bitcoin neden düşüyor? 55.280 dolar görüldü

Bitcoin, piyasaların ABD'de açıklanacak olan iki veriye yoğunlaştığı cuma günü 56 bin doların altına düştü. 55.280 dolara kadar inen Bitcoin ile beraber 30 yıllık ABD tahvil getirisi de düştü. Bu durum piyasanın riskli varlıklardan kaçındığını gösteriyor.

Bugün TSİ 15.30’da ABD’de tarım dışı istihdam ve işsizlik verileri açıklanacak. Fed’in faiz kararına direkt etki etmesi beklenen bu iki veriye saatler kala piyasaların düşmesi ise gözlerden kaçmıyor. Bitcoin fiyatı 55.280 dolara kadar indi. Bununla beraber güvenli liman görülen tahvillere olan ilginin de arttığı gözüküyor.

Veriler piyasaların beklediği gibi gelmeyecek mi?

Bilindiği üzere kritik bazı veri açıklamalarından önce piyasalar zaman zaman önden fiyatlanabiliyor. Dolayısıyla bu düşüş, tarım dışı istihdam ve işsizlik verilerinin beklendiği gibi, korku yaratacak şekilde düşük gelmeyeceğinin işareti olabilir. Dolayısıyla Fed’in 18 Eylül’de 50 yerine 25 baz puanlık bir artış yapma ihtimali artabilir. Bu da tabii ki fiyatlarda düşüş getirmiş olabilir.

Tahvil değerlendi, getiri aralık seviyesine indi

Bitcoin ve diğer riskli varlıklarda düşüşler yaşanırken, ABD 30 yıllık Hazine tahvillerinde de yükseliş vardı. 30 yıllık ABD Hazine tahvili getirisi 2.5 baz puan düştü ve %3.994’e indi. Bu oran son olarak 2023’ün aralık ayında görülmüştü.

Tahvil getirilerindeki düşüş, tahvil fiyatının arttığına ve piyasaların güvenli limanlara kaçtığını gösteriyor. Bu tarz durumların da daha çok ekonomik belirsizlik ve resesyon korkularının olduğu ülkelerde görüldüğü biliniyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl