Japonya’nın dev enerji şirketinden Bitcoin madenciliği adımı

Son dönemde kripto paralar konusunda önemli adımların atıldığı Japonya'da şimdi de, ülkenin en büyük enerji şirketinin bir iştiraki Bitcoin madenciliğine başlama kararı aldı. Madencilik faaliyeti, arta kalan enerji üzerinden icra edilecek.

Japonya’nın en büyük enerji şirketlerinden olmasının yanında, en büyük elektrik tedarikçisi de olan Tokyo Electric Power Company (TEPCO), Bitcoin madencilik işine başlıyor.

Özellikle 2011’deki Fukushima nükleer santrali felaketinden sonra yenilenebilir enerjiye yönelen şirket, güneş enerjisi yatırımlarını da artımıştı. Şimdi ise TEPCO’nun bir alt şirketi konumundaki Agile Energy X, arta kalan güneş enerjisiyle Bitcoin madenciliği yapmayı planlıyor. Agile Energy X, TEPCO’nun yenilenebilir enerji girişimlerini başlatmak için kurulmuştu.

Japonya’nın karbon emisyonlarını azaltması amacıyla kurulan şirketin yönetim kurulu başkanı Kenji Tateiwa, dönem dönem yenilenebilir enerji üretiminin kısıtılandığını, işte burada da madencilik faaliyetlerinin devreye gireceğini söyledi.

Firma, Tokyo’nun hemen dışındaki tesislerine Bitcoin madencilik cihazlarını kurmaya başladı bile…

Yapılan hesaplamalar, arta kalan gücün (hedeflenen) yüzde 10’luk kısmıyla madencilik yapılması durumunda her sene 2.5 milyar dolarlık BTC çıkarılacağını gösteriyor.

Marathon CEO’su: Artık uyanın

ABD ve dünyanın en büyük madencilik şirketi olan Marathon’un CEO’su Fred Thiel da bu gelişmeye sessiz kalmadı ve “ABD artık uyanmalı, teknolojik Japon aklı, arta kalan enerjiyle Bitcoin madenciliği yapacak” dedi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl