Rusya, Bitcoin madenciliğinden yüz milyonlarca dolar elde etti: Resmen açıklandı

Ukrayna savaşı nedeniyle başlayan Batı yaptırımlarından ötürü zor durumda kalan Rusya, Bitcoin madenciliğinden 556 milyon dolarlık vergi geliri elde etti. Yapılan resmi açıklamaya göre 2023'te Rusya'da 54 bin adet Bitcoin üretildi.

2022 yılında başlayan Ukrayna savaşı nedeniyle ABD ve Avrupa tarafından ağır ekonomik yaptırımlara uğrayan Rusya, Bitcoin madenciliğinden önemli sayılacak bir gelir elde etti. 2023’te Bitcoin madenciliği yapan şirketlerden 50 milyar ruble (yaklaşık 556 milyon dolar) vergi geliri sağlandı.

Bilgiyi, Doğu Ekonomik Forumu’nda konuşan Sergey Bezdelov verdi. Aynı zamanda Endüstriyel Madencilik Birliği başkanı da olan Bezdelov, geçen sene Rusya sınırları içerisinde 54 bin adet BTC çıkarıldığını da ifade etti.

Hatırlanacağı üzere Rusya devlet başkanı Vladimir Putin geçtiğimiz ay madencilik yasasını imzalamış ve resmen yürülüğe sokmuştu.

Yasa gereği büyük madencilik şirketleri Rus devletinin hazırladığı sisteme kaydolmak zorundalar. Bireysel madenciler ise belli bir elektrik harcamasını aşmadıkları takdirde bu kaydı yaptırmak zorunda değiller. İlgili kanunun kasım ayında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Putin geçtiğimiz yıllarda birçok kez Bitcoin’i övmüş ancak ticaret yapılması konusunda henüz erken olduğunu belirtmişti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl