iPhone tanıtımı, kripto dolandırıcılarını da harekete geçirdi: 608 bin kişi canlı izledi

Son yıllarda yapay zekanın gelişimi ile "deepfake" kandırmacaları da daha çok kullanılmaya başlandı. Apple CEO'su Tim Cook'un dünkü iPhone 16 tanıtımı da Youtube'da birçok "sahte canlı yayın"ın açılmasına neden oldu. Dolandırıcılar, Tim Cook'un deepfake'leri üzerinden izleyicilerden, verilen adrese kripto para yollamalarını istediler. Bir yayını 608 bin kişinin canlı izlemesi de dikkat çekti.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketi olarak görülen Apple, merakla beklenen iPhone 16 cihazını tanıttı. Dünyada milyonlar, Apple ve onun CEO’su olan Tim Cook’un yeni cihaz tanıtımını ilgiyle takip etti. Bu durum, kripto para dolandırıcılarını da harekete geçirdi.

608 bin kişi bir yayını, 355 bin kişi diğer yayını izledi

Apple’ın hazırladığı tanıtım videosu yaklaşık 12 saatte 20 milyondan fazla görüntülenme aldı. Youtube üzerinden de birçok sahte yayın açılırken, adı “Apple US” olan sahte bir hesaptaki, Tim Cook’un “deepfake” kopyasının sahte konuşmasını 608 bin kişi canlı izledi. Bir başka yayında ise 355 bin kişi vardı. Hesaplarda, izleyenlerin göndermesi için Bitcoin, Ether, Dogecoin ve Tether adresleri de yer aldı. Dolandırıcılar, Apple’ın bu kripto paraların iki katını, göndericilere geri yollayacakları yalanını söyledler.

Geçmişte birçok üzücü kayıpların yaşandığı bu tarz dolandırıcılıkların olduğu biliniyordu. Hatta yılların birikimini, bir anlık hırsla bu tür adreslere yollayan kripto yatırımcıları da vardı. Dün akşamki adreslere ne kadar değerde kripto paranın yollandığı ise henüz açığa çıkmadı.

Dolandırıcılar ayrıca, bir de sahte işlem ekranı hazırladılar. Bu ekranda, sanki onlarca kişi kripto para yolluyormuş gibi bir hava yaratıldı. Böylece para göndermeyen izleyicilere de güven sağlanmak ve insanların aslında çekinmeden para gönderdiği algısı verilmek istendi.

Videolar daha sonra Youtube tarafından yayından kaldırıldı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl