Trump karşısına çıkacak Harris yine şaşırtmadı: Kripto yok

Bu gece saatlerinde Donald Trump ile tartışma programına çıkacak olan Kamala Harris'in resmi politik planlaması açıklandı. "Politik duruş pozisyonu" olarak da bilinen bu pozisyonlar bütününün içinde kripto paralara yer verilmemesi gözlerden kaçmadı.

Bitcoin madencileri başta olmak üzere kripto dünyasına büyük destek veren Donald Trump’ın aksine Kamala Harris grubu ise sessizliğini koruyor. Harris’in son olarak yayımlanan “politik duruş pozisyonu”nda kripto paralar yer almadı.

Kampanyasının web sayfasında Harris, Amerikan inovasyonunu ve çalışanları destekleyeceğini taahhüt ediyor, ayrıca yapay zeka sektörü ve diğer gelişen teknolojilere de önem vereceğini belirtiyor. Ancak Harris’in, kripto dünyasından ya da Trump’ın büyük destek sözü verdiği Bitcoin madenciliği sektöründen hiç ama hiç bahsetmediği görülüyor.

Telaffuz bile etmedi

Donald Trump’ın aksine Harris, birçok Demokrat iş insanından talep gelmesine rağmen kriptoyu şu ana kadar telaffuz bile etmedi. Hatta Harris, geçmişinde bile bu konulara girmedi. Kripto paralar ve Bitcoin konusunda olumlu bir açıklaması olmadığı gibi, olumsuz bir görüş de belirtmeyen Harris’in Trump ile bu gece saatlerinde çıkacağı tartışma programında da bu alana değinmesi beklenmiyor.

Trump da zaman zaman şaşırttı

Donald Trump son dönemde kripto dünyasına verdiği destekle biliniyor. Birçok programda bu alan için olumlu açıklamalar yapan, hatta Nashville’deki konferansa bile katılan Trump, Biden ile olan tartışmasında ise kripto paralar hakkında hiç konuşmamıştı.

Trump, son olarak Elon Musk ile yaptığı X (Twitter) röportajında da bu konuya hiç değinmemişti. Musk da konu hakkında hiçbir soru sormamıştı. Bu durum da kripto ve Bitcoin yatırımcılarını şaşırtmıştı.

ABD’li ünlü dolar milyarderi iş insanı Mark Cuban, temmuz ayında yaptığı bir açıklamada Kamala Harris grubunun kendisine kripto paralarla ilgili birçok soru sorduğunu belirtmişti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl