Kamala Harris tartışmasının ardından Trump’a bir darbe daha: Hisselerde düşüş var

ABD medyasının, gece saatlerindeki tartışmanın kaybedeni olarak lanse ettiği Donald Trump'a ikinci bir darbe de medya şirketinden geldi. Trump Media & Technology Group hisseleri, seans öncesi işlemlerde %11'lik düşüş yaşıyor.

Donald Trump’ın 2021’de kurduğu medya şirketi Trump Media & Technology Group’un hisseleri ABD’de seans öncesi işlemlerde %11 düşüş yaşadı. Özellikle gece saatlerindeki Kamala Harris programında, “gecenin kaybedeni” olarak lanse edilen Trump’ın, seçim anketlerinde de puan kaybettiği görülüyor.

Kripto tabanlı tahmin ve bahis platformu Polymarket’ta sabah saatlerinde %49’a %49’luk eşitlik olan başkanlık anketinde Kamala Harris’in %50’ye %49 öne geçtiği görülüyor. Trump, özellikle Harris’in kurumlardan alınan verginin artırılması planından sonra anketlerde yeniden öne geçmişti.

“Kedi-köpek yiyorlar” sözü puan kaybettirdi

Trump’ın, yasa dışı göçmenler konusunun tartışıldığı anlarda, “Haitili kaçak göçmenler, insanların evcil hayvanlarını kaçırıp yiyorlar. Kedileri ve köpekleri yiyorlar” sözüne Kamala Harris gülerek karşılık vermişti. Harris, “İşte bu saçma iddialar nedeniyle Cumhuriyetçilerden 200 milletvekili bize destek veriyor” demişti.

ABD medyası ise Trump’ın bu sözlerinin ona puan kaybettirdiğini, Harris’in ise bu tür tartışmalarla Trump’ı sinirlendirip onun önüne geçmeyi başardığını yazdı.

JD Vance’ten açıklama

Trump’ın baş yardımcısı ve başkan yardımcılığını alacak olan JD Vance de konuyla ilgili tweet’inde göçmenler tarafından öldürülen bir çocuğa değindi:

“Son dönemde insanların evcil hayvanlarının kaçırıldığı yönünde şikayetler aldık. Bunların hepsi doğru olmayabilir. Ancak doğru olan şu ki, bu ülkede hiç olmaması gereken insanlar bir çocuğu öldürdüler”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl