Coinbase, “Dev bir Bitcoin ekonomisi oluşacak” dediği coin’i çıkardı

Coinbase'in ağustos ayında gizemli bir tweet ile duyurduğu cbBTC ürünü çıktı. WBTC olarak da bilinen "wrapped Bitoin"in bir başka versiyonu olan "Coinbase Wrapped BTC" şu an Base ve Ethereum ağlarında kullanılabiliyor.

ABD’nin en büyük kripto para borsası konumundaki Coinbase, geçtiğimiz ay isim vermeden paylaştığı yeni ürünü olan “Coinbase Wrapped BTC”yi çıkardı. Bir süre önce Bitcoin transferleri için Lightning Ağı’nı da sisteme uyumlu hale getiren Coinbase, böylece önemli bir Bitcoin adımı daha atmış oldu.

Şu an Base ve Ethereum ağlarında kullanılabilen cbBTC, 1’e 1 oranda Bitcoin ile desteklenecek ve bu BTC’ler de Coinbase tarafından saklanacak.

BitGo karmaşası korkutmuştu

Coinbase’in cbBTC mesajını verdiği günlerde, aynı zamanda korkutan bir WBTC transferi de yapılmıştı. WBTC’nin en büyük saklayıcılarından biri olan BitGo şirketi token saklama faaliyetlerini ABD dışına aldığını açıklamıştı.

BitGo, WBTC’leri, Justin Sun’ın kurucusu olduğu Tron ile BitGo’nun Hong Kong’daki iştiraki olan BIT Global’e taşımıştı. Bu durum da, Justin Sun isminden dolayı kripto endüstrisinde korku yaratmıştı.

Hatta DeFi dünyasının iki büyük oyuncusu olan MakerDao ve AAVE’nin de, “kasalarındaki” WBTC’leri ellerinden çıkarmak istedikleri iddia edilmişti. İki protokoldeki teminatların önemli bir bölümünün WBTC’de olduğu biliniyor.

“Dev bir Bitcoin ekonomisi…”

Coinbase’in desteklediği Base ağının kurucusu Jesse Pollak da yine cbBTC konusunda “Açıkça söylemek isterim ki, Bitcoin’i seviyorum ve kriptonun başlangıcını sağladığı için müteşekkirim. Biz Base’de dev bir Bitcoin ekonomisi yaratacağız” demişti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl