Standard Chartered: Trump zaferi, Bitcoin’i 125 bin dolara taşıyabilir

Standard Chartered, seçimi Donald Trump'ın kazanması halinde Bitcoin'in bu yıl içinde 125 bin dolar olacağını öngörüyor. Banka analisti Geoff Kendrick, Kamala Harris kazansa bile Bitcoin'in bu seneyi rekorla tamamlayacağı görüşünde.

Bankacılık devi Standard Chartered, Bitcoin’in bu sene rekorunu kırmasını bekliyor. Banka analisti Geoff Kendrick tarafından hazırlanan son raporda, bir numaralı kripto paranın ABD başkanlık seçiminin sonucu her ne olursa olsun sene sonuna kadar 73 bin dolarlık rekor seviyenin üzerini göreceğini ileri sürdü.

CNBC‘nin haberine göre Kendrick, Harris’in başkan seçilmesinin kripto para piyasası üzerindeki olası etkilerinin abartılıyor olabileceğini yazdı. Analist, “BTC, seçimin sonucu ne olursa olsun 2024’ü yeni bir rekor ile tamamlayacak. Trump seçilirse bu, 125 bin dolar, Harris seçilirse ise yaklaşık 75 bin dolar olur. Harris zafer elde ederse, ilk etapta düşüş olacaktır fakat piyasa, düzenleyici alanda ilerlemenin devam edeceğini anladıkça ve diğer olumlu etkenler ortaya çıktıkça Bitcoin’in dip seviyelerden alıcı bulmasını bekleriz.” ifadelerini kullandı.

Standard Chartered ayrıca, Bitcoin’in 2025 yılı sonuna kadar 200 bin dolar olacağını düşünüyor.

“Harris, kripto sektörü adına Biden’a göre çok daha iyi olacak”

Son olarak Kendrick, “Sonucun dijital varlıklar için önemli olacağını kabul ediyoruz ancak bu, Biden’ın aday olduğu zaman kıyasla artık daha az önem taşıyor. Harris yönetimi, dijital varlıklar için ikinci bir Biden yönetimine göre çok daha az olumsuz olacaktır.” yorumunu yaptı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl