25 ve 50 baz puan tartışmaları boş gürültü: Wells Fargo analizi

ABD ve dünyanın en önemli bankalarından biri olan Wells Fargo, Fed'in yeni faiz kararına saatler kala ilgi çekecek bir analiz yayımladı. Banka analistleri 25 ve 50 baz puan tartışmalarının "boş gürültü" olduğunu ve asıl önemli olanın ise Fed'in ileriki dönem için vereceği mesaj(lar) olduğunu dile getirdiler.

Dünya finans piyasaları Fed’in bu akşam TSİ 21’de vereceği yeni faiz kararını beklerken, analistler 25 ve 50 baz puanlık indirimler konusunda bir türlü sonuca varamıyorlar. Vadeli piyasalar %50’nin üzerinde 50 baz puanlık indirimi fiyatlasa da, önemli bir analist grubu da 25 baz puanlık indirim bekliyor.

“Boş gürültü…”

Dünyanın en büyük bankalarından olan Wells Fargo’da analistler ise son yazdıkları raporda bu tartışmanın hiçbir işe yaramayacağını ve piyasayı yönlendirecek olanın, Fed’in ileriye dönük mesajları olacağını belirttiler:

“Fed’in bu akşam yapacağı hamleden çok, ileriye dönük mesajları ve beklentileri piyasayı yönlendirecektir. Dolayısıyla 25-50 baz puan tartışması boş bir gürültüdür. Fed ayrıca ileriye dönük bu rehberliğinde piyasalarla çok daha iyi iletişim kurmalıdır. Ne 25 ne de 50 baz puan piyasalarda bir şok etkisi yaratacaktır. Fed’in yaklaşımına göre faiz oranları 2025’in ocak ya da mayıs ayında %3.8’e kadar inebilir. Oranların düşük seviyede değiştirilmesi hem piyasadaki belirsizliği ortadan kaldıracak hem de kredi ile mortgage spread’lerini düşürecektir”

Analistler ayrıca 2001 ve 2007 yıllarında yaşanan ve daha sonra kriz getiren senaryoların tekrarlanmasını beklemediklerini ve riskten kaçınma korkularının da fazla olacağını düşünmediklerini dile getirdiler.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

1 yorum

  1. kfdfskdf@gmail.com Yanıtla

    once ufak bi dusuus yada ufak bir yukselis olacak sonucta dusecek 42 ye igne atacak
    benim koinde pompalasa iyi olacak ciksaydim bu tehlikeli durumda 🙂