“Google Destek” diye arayıp 240 milyon dolarlık Bitcoin çaldılar: Lüks hayat ele verdi, yakalandılar

3 dolandırıcının bir kişiden 240 milyon dolarlık Bitcoin çalması ABD'de günün en çok ses getiren haberlerinden biri oldu. Genesis şirketi alacaklılarından biri olduğu iddia edilen kişiyi Google Destek çalışanı oldukları yalanıyla kandıran dolandırıcılar, 4 binden fazla BTC çalıp bunları lüks yaşam tarzına harcadılar. Kripto araştırmacıları ve FBI'ın da olduğu geniş bir soruşturma ise bu kişilerin sonunu getirdi.

ABD’de güvenlik güçleri 240 milyon dolar değerden fazla Bitcoin çaldıkları gerekçesiyle iki kişiyi tutukladı. 4 bin adetten fazla Bitcoin’i çalınan kişinin ise Genesis alacaklısı olduğu iddia ediliyor.

ABD’nin Columbia Bölgesi Başsavcılık Ofisi’nden yapılan açıklamada; Malone Lam (20) ve Jeandiel Serrano (21) adlarındaki iki dolandırıcının Washington şehrinde oturan bir kişiden 4100 adet BTC çaldığı belirtildi.

“Google-Genesis Destek’ten arıyoruz”

Ağustos ayında yaşanan hırsızlık olayı, dolandırıcıların bu kişiyi Google Destek adına aradıklarını söylemeleriyle başladı. Daha sonra aynı kişiler, mağdura Genesis Destek aracılığıyla ulaştıklarını belirten bir başka arama yaptılar. Bu kişiyi, hesabının hack’lendiği konusunda ikna eden dolandırıcılar, iki aşamalı doğrulama (2FA) şifresinin sıfırlanmasını talep ettiler.

Dolandırıcılar daha sonra bu yönetmle çaldıkları BTC’leri kendi cüzdanlarına çektiler. Bitcoin’leri borsalar ve mikserler üzerinden Ethereum ve Litecoin’e çevirerek aklamaya çalışan bu kişiler, lüks araba, ev, takı eşyası ve çanta gibi pahalı birçok harcama da yaptılar.

Kripto araştırmacıları ve FBI birlikte…

Takip süreci kripto araştırmacısı ZachXBT, Binance’in güvenlik ekibi, Web3 güvenlik firması zeroShadow ve FBI ile ABD Adalet Bakanlığı yetkililerinin birlikte çalışmasıyla yürütüldü.

Ünlü kripto takip uzmanı ZachXBT, “Wiz” takma adını kullanan 3. bir şahsın da tespit edildiği bilgisini verdi. Bu kişi henüz yakalanamadı.

Yakalanan ve cezaevine gönderilen iki kişi için ise iddianame yazıldı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl