MicroStrategy tahvil satışını tamamladı: Kalanıyla Bitcoin alınacak

Dünyanın en fazla Bitcoin tutan şirketi MicroStrategy, son olarak duyurduğu tahvil ihracındaki satışları 1 milyar dolarlık sermaye ile tamamladığını duyurdu. Şirket, buradan gelen paranın bir bölümüyle borçlarını ödedikten sonra yeni Bitcoin alımları yapmayı hedefliyor.

245 bine adede yakın tuttuğu Bitcoin ile bu anlamda dünyanın en büyüğü olan MicroStrategy, yeni Bitcoin alımları için başlattığı bir tahvil satışını daha tamamladı. Michael Saylor’ın başında olduğu yazılım şirketi, satışlardan 1.01 milyar dolarlık sermaye elde etti.

Yapılan açıklamaya göre şirket, buradan gelen sermayeyle ilk etapta, %6.125 faizli olarak 500 milyon dolar değerde olan tahvillerinin ödemesini yapmayı planlıyor. Buradan kalan diğer miktarla ise yeni Bitcoin alımları yapılacak.

Dünkü işlem gününü %10 ile kapadı

MicroStrategy, Bitcoin ve ABD hisse senetleri piyasalarındaki yükselişlerden de yararlanmayı bildi. Nasdaq borsasında işlem gören şirket hisseleri dünü %10’luk yükselişle tamamladı.

2020’den bu yana kurumsal olarak Bitcoin alan şirket kendini bir “yazılım firması” olarak değil, bir “Bitcoin firması” olarak tanımlıyor.

Şirket geçtiğimiz hafta 1 milyar dolarlık Bitcoin alımı yapmıştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl