Kamala Harris, kripto konusunda sessizliğini bozdu: Teşvik edeceğiz

ABD başkan adayı Kamala Harris, kriptoyla ilgili ilk kez konuştu. Harris, bugün düzenlenen bir bağış toplama kampanyasında yaptığı konuşmada, dijital varlıkların büyümesini teşvik etme sözü verdi.

Rakibi Donald Trump, kripto paralarla ilgili adeta hamle üstüne hamle yaparken Kamala Harris’in sessizliği dikkat çekiyordu. Harris, bugün ilk açıklamasını yaptı.

Başkan adayı, finans dünyasının kalbi olan Wall Street’teki bağış toplama kampanyasında yaptığı konuşmada, dijital varlıkların büyümesini teşvik etme sözü verdi. Bloomberg muhabiri Jennifer Epstein’in bildirdiğine göre Harris şöyle konuştu:

“Bu fırsat ekonomisini inşa etmek için iş gücünü, işletmeleri, kurucuları, yenilikçileri ve büyük şirketleri bir araya getireceğim. Amerika’nın rekabet gücü ve geleceğine yatırım yapmak için birlikte çalışacağız. Tüketicileri ve yatırımcıları korurken yapay zeka ve dijital varlıklar gibi yenilikçi teknolojileri teşvik edeceğiz. Tutarlı ve şeffaf kurallarla güvenli bir iş ortamı yaratacağız.”

ABD merkezli kripto para borsası Gemini tarafından yakın zaman önce yapılan bir araştırma, adayların kriptoya dönük politikalarının seçim üzerinde etki yaratabileceği sonucuna ulaştı. Araştırmaya göre, kripto para yatırımcılarının dörtte üçü, adayın kripto paralara yönelik tutumunun oy kararlarında etkili olacağını söyledi.

Grayscale adına Harris Poll tarafından gerçekleştirilen son anket de kripto paraların seçmenler için giderek daha fazla önem kazandığını ortaya koydu.

Öte yandan bankacılık devi Standard Chartered, geçtiğimiz günlerde Bitcoin’in her iki seçim sonucunda da 2024’ü rekorla tamamlayacağını yazdı. Banka analisti Geoff Kendrick, Harris’in başkan seçilmesinin kripto para piyasası üzerindeki olası etkilerinin abartılıyor olabileceğini savundu.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl