Bitcoin madencileri arasındaki savaş bitti: Anlaşma ve açıklama var

Son aylarda kripto para dünyasında sıkça konuşulan RIOT Platforms ile Bitfarms arasındaki satın alma anlaşmzlığı sona erdi. İki taraf yaptıkları açıklamalarla anlaşmaya vardıklarını bildirdiler. Anlaşma çerçevesinde RIOT, Bitfarms onayı olmadan hisse oranını %20'nin üzerine çıkaramayacak. Ayrıca şirkette CEO'nun ardından kurucu ortak Andres Finkielsztain de yönetim kurulundan ayrılacak.

Bitcoin madencisi RIOT Platforms’un nisan ayındaki 950 milyon dolarlık teklifiyle başlayan gerilim, şu an için sona ermiş gözüküyor. RIOT ve Bitfarms şirketleri, satın alma tartışmalarının bitmesi yönünde anlaşmaya vardılar.

İki taraftan yapılan açıklamaya göre; RIOT, Bitfarms’a yönelik taleplerinin büyük bölümünü geri çekti ve Bitfarms’ın 2026’daki yıllık toplantısına kadar, istisnalar dışında sessiz kalma şartını (yeni talepte bulunmama) kabul etti.

RIOT ayrıca Bitfarms yönetim kurulunun onayı olmadan, şirketten daha fazla hisse alamayacak. RIOT, şu anda %19.9 ile Bitfarms’ın en büyük hissedarı konumunda bulunuyor.

Anlaşma doğrultusunda RIOT’ın da bazı talepleri kabul edildi. Bu taleplerden biri, Bitfarms kurucu ortağı Andres Finkielsztain’in yönetim kurulundan ayrılmasıydı. Böylece geçtiğimiz haftalarda kendi istediği “bağımsız” bir CEO’yu başa getiren RIOT, Finkielsztain’i de koltuğundan etmiş oldu.

RIOT CEO’su Jason Les, bu anlaşmanın her iki şirket için de önemli bir adım olduğunu söyledi ve Bitfarms yönetimiyle yapıcı ilişkiler kurmayı planladıklarını belirtti.

Bitfarms CEO’su Ben Gagnon da, anlaşmadan memnun olduklarını ve şirketin artık Bitcoin madenciliğinin ötesindeki işlerine de konsantre olabileceğini dile getirdi.

Bitfarms madencilikle birlikte yapay zeka şirketlerine büyük ölçeklerde bilgi işlem kaynakları sağlamayı ve buradan da gelir elde etmeyi hedefliyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl