FTX kurucusu SBF’yi 25 yıla mahkum ettiren yönetici hapis yatmayabilir

2022'de batan FTX'in kurucusu ve CEO'su olan Sam Bankman-Fried'in 25 yıl hapse mahkum olmasındaki en önemli sebeplerden/kişilerden biri olan Alameda CEO'su Caroline Ellison'un hapse girmeden süreci tamamlayabileceği belirtiliyor.

FTX’in iflasdavasının en önemli sanık ve tanıklarından biri olan Alameda CEO’su Caroline Ellison’ın cezası bugün belli olacak. Uzmanlar ise SBF’nin hem eski kız arkadaşı hemd e çalışanı olan Ellison’un, yardımlarından dolayı hapse girmeden davadan kurtulabileceğini belirtiyorlar.

Bilindiği gibi Ellison’un rolü, yatırımcılara FTX ve Alameda adına yalan söyleyerek onlardan milyarlarca dolar çalınmasını sağlamaktı. Böylece bu fonlar ile ileriki döneme dair bahis ve vadeli işlem yapılabiliyordu.

CNBC’nin haberine göre bu nedenle SBF gibi Ellison da ABD hukuk sisteminde aynı suçlardan hükum giymeliler ancak Alameda CEO’sunun sürecin başında tanık olması ve SBF’nin operasyonlarını detaylı şekilde anlatması da onun kurtuluşunu sağlayabilir.

CNBC’nin konuştu eski federal savcı ve avukatların büyük bölümü onun hapse girmeden bu davdan kurtulabileceğini söylediler. Genel kanı, ABD devletinin, iş birliği yapan ve “daha büyük hedeflerin yakalanmasına” yardım eden kişilere karşı hoşgörülü davrandığı şeklinde…

Ellison, FTX’in iflasından sonra devlet ile görüşmelere başlayan ilk isimlerdendi. SBF’nin tüm sistemini detaylı şekilde anlatan Ellison, tutuksuz yargılanıyordu.

SBF’nin aksine Ellison ayrıca kendisine yöneltilen tüm suçlamaları da kabul etmişti.

Caroline Ellison, New York’taki FTX duruşmalarından birine girerken… (Fotoğraf: Bloomberg)

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl