Visa’dan yeni tokenizasyon adımı: İspanyol devi de kullanmaya başladı

Dünyanın en büyük ödeme şirketlerinden biri olan Visa, içinde bankaların da bulunduğu finansal kurumların fiat para destekli token'lar çıkarabilmeleri ve kullanım alanlarını test edebilmeleri için bir platform oluşturdu. İspanya'nın en büyükleriden olan BBVA da bu platformu kullanmaya başladı.

visa

Son yıllarda Mastercard ile birlikte kripto ödeme kartları çıkaran ve bu anlamda birçok önemli adım atan Visa, bu kez de finansal kurumların tokenizasyon işlemlerine yardımcı olacak bir platform yarattı. Gerçek dünya varlıkları (RWA’lar) endüstrisinin de büyümeye başladığı bu dönemde, platformu İspanya ve dünyanın en büyük bankalarından biri olan BBVA da kullanmaya başladı.

“Bankalar ve müşterileri için zincir üstü fırsatı…”

Konuyla ilgili konuşan Visa kripto sorumlusu Cuy Sheffield, tokenizasyonun büyümesine vurgu yaptı ve şunları söyledi:

“Borç varlıklarından emlak sekörüne kadar tokenizasyonun gittikçe yayılmaya başladığı bu ortamda, nakde dayalı varlıkların da bu alana taşınması büyük ihtiyaç… Bu ihtiyacı karşılayan bir platform olması bankalara da büyük fırsat tanıyor. Bu sayede blok zincirlerinde kendi fiat para destekli token’larını çıkarabilecekler. Zincir üstü sermaye piyasalarına müşterilerin regüle bir şekilde girmesi daha da kolaylaşacaktır”

Sheffield ayrıca bankaların bu alandaki çalışmalarını ilk elden takip ettiklerini, böylece geliştirme imkanı bulduklarını da söyledi.

Geçtiğimiz sene Brezilya Merkez Bankası da, dijital real çıkarılması konusunda Visa ile çalışma kararı almıştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl