Kamala Harris bu kez “blok zinciri” mesajı verdi

Seçim kampanyası kapsamında gezilerine devam eden ABD başkan adayı Kamala Harris, dün akşamki konuşmasında ilk kez "blok zinciri" kelimesini telaffuz etti. ABD'nin bu alanda lider ve dominant güç olması gerektiğini belirten Harris, yatırımcı ve tüketicilere de yine güvenli ve şeffaf bir kanunlar vadetti.

Özellikle bu haftaya kadar kripto paralar konusunda ısrarla sessizliğini sürdüren ABD başkan adayı Kamala Harris, pazar günü yaptığı konuşmada sarf ettiği “dijital varlıklar” sözünün ardından dün akşam da ilk kez “blok zinciri” kelimesini kullandı ve bu alana destek sözü verdi.

The Economic Club of Pittsburgh etkinliğinde konuşan Harris, pazar akşamı olduğu gibi gelişen teknolojilere değindi ve şu ifadeleri kullandı:

“Yapay zeka, kuantum teknolojisi ve blok zinciri gibi, bir sonraki yüzyılı belirleyecek teknolojilerde dominant olmak için çalışacağız”

“Oy kaybetmemek için yapıyor”

Harris’in bu sözleri ise kripto dünyasından olumlu karşılık buldu. Analist Adam Cochran, Harris’in oy kaybetmemek için şu anda kripto paralara çok fazla destek çıkamadığını iddia etti:

“Biliyorum, ‘djital varlıklar’ demek yeterli değil. Bu sessizlik de iyi değildi ama gelişme var. Harris, teknoljik gelişmeleri önemsiyor. Bugün kriptoyu övse, Trump’a oy veren kriptoculardan kaç kişi onun tarafına geçecek? Sıfır. Ama içerisinde Elizabeth Warren destekçisi grupların olduğu bir partide, kriptoya destek vermesinden ötürü evde oturup oy vermeyecek, az da olsa bir kitle var. Bu hassasiyete rağmen hala küçük de olsa destek sözü veriyor”

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl