Matrixport, Crypto Finance’i satın aldı, Avrupa’ya adım attı

Kripto dünyasının en çok bilinen isimlerinden biri olan Jihan Wu'nun kurucusu olduğu Matrixport şirketi, Deutsche Börse'nin alt firması konumundaki Crypto Finance'i satın aldı. Hem İsviçre hem de Almanya'da regüle olan Crypto Finance geçtiğimiz günlerde Alman devi Commerzbank'ın kripto hizmetlerini üstlenmişti.

Matrixport

İsviçre’de kurulan ve Alman Deutsche Börse’nin satın almasıyla burada da regüle olan Crypto Finance şirketi, Matrixport tarafından satın alındı. Matrixport konuyla ilgili resmi açıklamayı da yaptı.

İsmi değiştirildi

Avrupa’daki şirketlere kripto para hizmetleri ve çözümleri sunan Crypto Finance’in yeni adı da Matrixport Asset Management oldu. Crypto Finance’in yatırım yönetiminden sorumlu yöneticisi de, şirketin CEO’su oldu.

Commerzbank ile anlaşmışlardı

Almanya’nın en eski ve en büyük bankalarından biri olan Commerzbank da geçtiğimiz günlerde Crypto Finance ile iş birliği açıklamıştı. Crypto Finance, Commerzbank’ın kripto faaliyetlerinden sorumlu olmuştu. Commerzbank’ın yönetimi altında 600 milyon dolardan fazla varlık bulunuyor.

Matrixport’un sahibi olan Jihan Wu, kripto para dünyasının da en güçlü isimlerinden biri olarak önplana çıkıyor. En büyük Bitcoin madencilik cihaz üreticisi olan Bitmain’in de kurucularından olan Wu, 2020’de büyük bir kriz sonrasında Bitmain’den ayrılmıştı. Wu, ayrıca Nasdaq’da listelenen Bitdeer madencilik şirketinin de sahibi konumunda bulunuyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl