Powell’ın konuşması öncesi Bitcoin’de düşüş var

Geçtiğimiz haftaki fiyat hareketiyle 67 bin dolar sınırına dayanan Bitcoin, pazar gecesi ise yeniden 65 bin doların altına indi. Ortadoğu'da yaşananların ardından çatışmaların bölgesel bir savaşa dönüşme korkusu, fiyatları geriye çekmiş görünüyor. Powell'ın bugün yapacağı konuşma ve yorumlar da yine fiyat gidişatını yakından etkileyecek.

Bitcoin ve Ether başta olmak üzere kripto paralarda, geçtiğimiz haftanın aksine bu hafta düşüşlerle başladı. Bitcoin 64.400, Ether ise 2600 dolara kadar indi. Düşüşlerin arkasında Ortadoğu’da yaşanan jeopolitik gerginliklerin büyümesi olduğu tahmin ediliyor.

Hafta sonu özellikle Hizbullah lideri Nasrallah’ın İsrail tarafından bombalı saldırıyla hayatını kaybetmesi tansiyonu iyice artırmıştı. Gece saatlerinde de İsrail hava saldırılarını Yemen tarafına genişletti. Tüm bu gelişmeler, gerginliklerin bölgesel çapta bir savaşa dönüşmesi korkusu yaşanmasına neden oluyor. Aynı durum, nisan ayında İran-İsrail gerginliklerinde de yaşanmış ancak daha sonra tansiyon düşmüştü.

Fed başkanı Powell konuşacak

Öte yandan bugün kripto para fiyatlarını etkileyebilecek kritik bir organizasyon da olacak. Fed başkanı Jerome Powell, ABD’nin Nashville şehrinde Ulusal Ekonomi Birliği’nde bir konuşma yapacak. Kurum başkanının burada ekonomik görünüm ve Fed’in, hem eylül ayı hem de gelecekteki faiz kararlarıyla ilgili yorumlar yapması bekleniyor.

Özellikle cuma günü açıklanan kişisel tüketim harcamaları (ABD) verilerinin ardından Bitcoin sert şekilde 66 bin doların üzerine çıkmıştı.

En büyük kripto para haberin yazıldığı dakikalarda 64.600 dolar civarında işlem görüyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl