İlk adım atıldı: 13 altcoin’de ralliye zemin hazırlayacak seviyeler

Altcoin piyasası yaralarını sarmaya çalışıyor. Altcoin Market Cap’in yarım yıla yakın bir süredir pembe kanal içinde hareket ettiğine tanıklık ettik. Kırmızı majör destek bölgesi de bu süreçte test edildi ve altcoin’lerde net bir “alım fırsatı” kırmızı bölgenin test edilmesiyle birlikte yatırımcıların ayaklarına kadar geldi. Bu test geldikten sonra altcoin piyasası yavaş yavaş toparlanmaya başladı. Fed’in para politikasında değişikliğe başlamasıyla birlikte alıcılar çok daha fazla iştahlandı.

Altcoin Market Cap’te ilk adım atıldı

Geçtiğimiz hafta Altcoin Market Cap’in 935 milyar dolar seviyesini kırdığını gördük. Bu seviyenin üstünde haftalık kapanış geldikten sonra yeni haftayla birlikte 935 milyar dolar seviyesi, bu kez destek olarak test edildi. Bu bölgenin üstüne yerleşmek, ilk etapta aradığımız pozitif gelişmeydi. Bunun gerçekleşmiş olması, altcoin yatırımcılarına umut verebilir. Kısa vadede 970 milyar dolar ve 1 trilyon dolar seviyesi de geçilirse Altcoin Market Cap’te pembe kanalın kırıldığını da görmüş olacağız ve bu durum, oldukça verimli bir altcoin piyasasına ulaşmamızı sağlayacak. İlk adım atıldı, devamını bekliyoruz.

Altcoin Market Cap grafiği, 1 haftalık

ETH’nin esas sınavı

Ether de ilk önemli adımı attı. Geçtiğimiz hafta itibarıyla Ether, kaotik sürece noktayı koyma adına ilk önemli eşiği aştı ve mor bölgenin üstünde haftalık kapanış yaptı. Altcoin piyasasının geneli için de oldukça önemli olan ETH’nin asıl sınavı, 2 bin 800 – 2 bin 850 dolar aralığını geçme noktasında olacak. Ether, bu sınavı yakın gelecekte başarıyla geçerse Altcoin Market Cap ve Ether, yükseliş için önünde büyük bir alan bulacak. Bu durum da altcoin yatırımcılarının yüzünü güldürmeye başlayacaktır.

ETH/USD grafiği, 1 haftalık

BNB’de satıcıların gücü azalabilir

BNB, altcoin piyasasıyla alakalı genel bir fikir edinmek adına inceledimiz majör altcoin’lerden sadece biri. Geçtiğimiz döngünün zirvesini temsil eden sarı majör direnç bölgesi, geçtiğimiz aylarda defalarca kez test edildi. BNB, mor destek (450 dolar) bölgesi üstünde tutunmaya ve haftalık kapanış yapmaya devam ediyor. Bu durum da BNB’nin sarı majör direnç bölgesi (tavanı 695 dolar) üstüne yerleşmesini önümüzdeki süreçte kolaylaştırabilir. Satıcıların gücü yavaş yavaş azalabilir. Altcoin Market Cap, 1.25 trilyon dolar seviyesini tekrar test ettiğinde BNB çoktan sarı majör direnç bölgesini “destek” edinmiş olabilir.

BNB/USDT grafiği, 1 haftalık

XRP’de kırmızı bölgenin kırılması büyük ralliye kapı açabilir

XRP de BNB’yi andıran bir görünüme sahip. Mor destek (0.4 – 0.41 dolar) bölgesi üstünde gücünü kanıtlayan XRP, kırmızı majör direnç bölgesine yaklaşmaya çalışıyor. Kırmızı majör direnç bölgesi (0.7 – 0.81 dolar aralığı) geçildikten sonra XRP’nin önü çok daha açık olacaktır, yatırımcıların bu bölgeye dikkat etmesi gerekiyor. Aylık zaman diliminde ciddi bir daralmaya sahip olan XRP, kırmızı bölgeyi kırdıktan sonra çok daha büyük bir ralliye başlama potansiyeline de sahip.

XRP/USDT grafiği, 2 haftalık

TRX’in önündeki tek engel

TRX, altcoin piyasasının en güçlü ürünlerinden biri. Lacivert bölgede mevcut döngü özelindeki dip çalışmasını yapmıştı ve 2023 yılının ilk günleri itibarıyla geriye tekrar dönmemek üzerine kademeli yükselişine başladı. Sarı bölge, kırmızı majör direnç bölgesi öncesi tek önemli durak noktasıydı ve bu bölgede geçici bir süre de olsa dinlendi. En nihayetinde sarı bölge de kırıldı ve kırmızı bölgede boğalarla ayıların savaşını izlemeye başladık.

Şubat-temmuz arasında kırmızı bölgede satıcılar söz sahibi olmuştu, temmuz sonrası alıcılar kırmızı bölgenin de kırılmasını sağladı ve bu bölge (0.132 – 0.143 dolar) an itibarıyla majör destek bölgesi konumunda. TRX, bu bölgenin üstünde kaldığı müddetçe güçlü. TRX’in artık önündeki tek engel, eski zirveyi temsil eden yeşil çizgi. TRX, kırmızı majör destek bölgesinde tutunduğu müddetçe TRX’ten 0.179-0.180 dolar testini bekliyor olacağım.

TRX/USD, 1 haftalık

APT geniş bir bant aralığında ilerliyor

APT, mavi bölgede döngü özelindeki nihai dip çalışmasını yaptı ve 2023 itibarıyla bu bölgeye bir daha temas etmedi. 2023’ün ocak ayında 20 dolar seviyesini test ettikten sonra APT, yeşil majör destek bölgesine kadar geri çekildi. İşte tam da bu noktadan itibaren yaklaşık 1.5 yıldır sürekli kırmızı ve yeşil bölgeler arasında hareket ediyor. Yeşil majör destek bölgesi (4.7 – 5.3 dolar aralığı) aşağı yönlü kırılana kadar majör destek bölgesinde alım yapılabilir. Kırmızı majör direnç bölgesi yukarı yönlü kırılana dek kırmızı bölge (20 dolar seviyesi önemli) kâr realizasyon bölgesi olarak düşünülebilir. Bu iki bölge arasında ciddi bir boşluk var ve APT, geniş bir bant aralığında hareket ediyor. Bu iki bölge arasında turkuaz çizgi (10 dolar) bir ara direnç noktası görevi görüyor. Bu üç kritik bölgeye dikkat ederek al-sat yapılabilir veya pozisyon alınabilir.

APT/USDT grafiği, 1 haftalık

SUI yatırımcıların yüzünü güldürüyor

SUI, yatırımcılarının yüzünü güldürmeye devam ediyor. Yeşil majör destek bölgesi (0.36 – 0.46 dolar) üstünde gücünü kanıtlayan SUI’de destek bölgesine gelen temasların ardından alıcıların zaman kaybetmeden harekete geçtiğini görüyoruz ki bu durum, SUI’nin ne kadar güçlü bir altcoin olduğunu bize gösteriyor. İki ara direnç noktası olan 1 dolar ve 1.43 dolar seviyelerini hızlı bir şekilde geçmeyi başaran SUI, tekrar kırmızı majör direnç bölgesine ulaştı. Kırmızı majör direnç bölgesi (2 – 2.2 dolar aralığı) aynı zamanda mevcut döngüdeki nihai zirveyi temsil ediyor. Bu bölge geçildiğinde SUI’nin daha güçlü bir ralliye başlama olasılığı bulunuyor.

SUI/USDT, 1 haftalık

OP’de yeşil bölge alım için ideal

OP, sarı bölgede nihai dip çalışmasını 2023 öncesinde yaptıktan sonra 2024 Mart’a kadar kademeli bir şekilde yükseliş sergiledi. 4.8 dolar seviyesinde zirve gören OP, çoğunlukla yeşil majör destek bölgesi (1.06 dolar-1.28 dolar) ve kırmızı majör direnç bölgesi (2.87 dolar-3.06 dolar) arasında hareket ediyor. Yeşil bölge, alım yapmak isteyenler için ideal bir bölge. Kırmızı bölge ise önümüzdeki süreçte test edilirse kısa vadeli yatırımcıların satış noktası olacaktır. OP’nin kırmızı bölge üstüne yerleştiği senaryoda 4.8 seviyesinin geçilmemesi için hiçbir sebep kalmamış olacak.

OP/USDT grafiği, 1 haftalık

Kırmızı bölge geri kazanılmadan ATOM’culara rahat yok

ATOM, altcoin piyasasının güçsüz ürünlerinden biri. Çok uzun bir süre boyunca kırmızı ve turuncu bölgeler arasında hareket eden ATOM, kırmızı bölgeyi temmuz başı itibarıyla kaybetti ve aynı ay içinde kırmızı bölge, direnç olarak test edildi. ATOM, temmuz ayında kırmızı bölgeden ret yedikten sonra çok daha kötü bir performans göstermeye başladı. ATOM’da kırmızı bölge (6.17 – 6.98 dolar) tekrar geçilene dek ciddi bir getiri beklemek mantıklı görünmüyor. Son dönemde alım yapan spekülatörlerin kırmızı bölgede en azından kısmen kâr realize edebileceğini unutmamalı. Kırmızı bölge geri kazanılmadan ATOM’culara rahat bir uyku yok.

ATOM/USD grafiği, 1 haftalık

HOT’ta konsolidasyon sürüyor

HOT, konsolide olmaya devam ediyor. Haftalık görünümünü en çok beğendiğim ürünlerden biri olan HOT’un kırmızı majör destek bölgesini ihlal etmemesi, pozitif bir gelişmeydi. ATOM gibi ürünler, son dönemde majör destek bölgelerini kaybedip çok daha derin düşüşlerle muhatap olmak zorunda kalmıştı. HOT’ta bunu görmüyoruz. Ayrıca HOT’un kırmızı bölgeye teması sonrası gelen hacimli alımlar da genel görünümü güçlü kılan unsurlardan. Kırmızı ve sarı bölgeler arasındaki konsolidasyon bir süre daha devam edecek gibi görünüyor. HOT’un sarı majör direnç bölgesi (0.0022 – 0.0027 dolar) üstüne yerleştiğini gördüğümüzde gerçek bir ralliye hazır olduğunu da düşünebileceğiz.

HOT/USDT, 1 haftalık

CHZ’de durum kötünün iyisi

CHZ, çizdirdiği karizmasını geri kazanmaya çalışıyor. CHZ, sarı bölgeyi aşağı yönlü ihlal etmişti fakat bu bölge altında kalıcı olmadı. Bu durumu “kötünün iyisi” olarak nitelendirilebiliriz. Sarı bölgenin yeniden majör destek bölgesi hâline geldiğini görmek isteriz ki bu da 0.054 dolar seviyesini önemli bir destek seviyesi olarak anlamlı kılıyor. CHZ, bu bölge üstünde birkaç hafta tutunmalı, sonrası çok daha rahat gelebilir.

CHZ/USDT grafiği, 10 günlük

PUNDIX’te en kritik seviyeler

PUNDIX, iki yıla yakın süredir konsolide olan ürünlerden biri. Pembe ve kırmızı kanallar içinde dalgalanmaya devam eden bir PUNDIX görüyoruz. Pembe kanal içinde çok uzun süre geçirmekte zorlanan bir PUNDIX var, kırmızı bölge ise çok ciddi bir “alım-satım bölgesi” görevi görüyor. PUNDIX’te 0.3 dolar, 0.6 dolar ve 1 dolar seviyelerinin en kritik seviyeler olduğunu belirtmeliyim. 0.6 dolar seviyesi üstüne yerleşen bir PUNDIX, en azından 1 dolar seviyesini yeniden test eder. Pembe bölge kırıldığında ise sarı, yeşil ve mavi bölgeler “test edilebilir bölgeler” olarak ön plana çıkacak. Uzun süredir konsolide olmasını ve 0.3 dolar seviyesi üstünde tutunmasını kıymetli buluyorum.

PUNDIX/USDT grafiği, 1 haftalık

ARKM yatırımcılarını rahatlatacak bölge

ARKM, 2023’ün ekim ayı itibarıyla adından sıkça söz ettiren ürünlerden biri oldu. Özellikle Alman hükümetinin satışları sırasında Arkham adını sıklıkla duymuştuk. Fiyat ve trend yorumuna geçecek olursak ARKM’da kırmızı bölge, nihai dip çalışmasının yapıldığı bölge olarak dikkat çekiyor. Mavi bölge ise 2024 itibarıyla majör destek görevi görüyor. Yaz aylarında bu bölgede tutunmayı başaran ARKM, en kritik direnç bölgelerinden biri olan turkuaz bölgeye takıldı. Turkuaz bölge (1.6 – 1.8 dolar) geçilmesi durumunda ARKM yatırımcılarını rahatlatacak bölge olarak dikkat çekiyor. Açıkçası ARKM’da mavi bölge kırılmadıkça (0.79 – 0.96 dolar) ürüne pozitif bakmaya devam edeceğim. An itibarıyla hem turkuaz bölge geçilemedi hem de sarı kanalın üst bandı geçilemedi. ARKM’ın da kanıtlaması gerekenler var.

ARKM/USDT grafiği, 1 haftalık

XAI satış baskısı sonrası soluklanıyor

XAI, ciddi satış baskısı yediği ayların ardından kırmızı bölgede (0.16 – 0.18 dolar) soluklanıyor. XAI’nin kırmızı bölge üstünde tutunması, bu noktadan sonra ilk büyük pozitif gelişme olacaktır. 25 cent ve 37 cent seviyeleri, kısa vadede tekrar test edilebilecek seviyeler olarak dikkat çekiyor. ARKM’daki gibi bir yükseliş hareketini XAI’den görecek olursak ilk önemli hedef, yeşil majör direnç bölgesi olacaktır. Bu da 0.77 – 0.90 dolar aralığının test edilmesi anlamına geliyor. XAI’de çok büyük bir rallinin başlaması için yeşil majör direnç bölgesi geçilmeli ve bu bölge üstüne yerleşilmeli.

XAI/USDT grafiği, 3 günlük
Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

1 yorum

  1. mcan Yanıtla

    Analizleri kim yaptıysa eline sağlık