SEC davayı kazandı: Hakim, kripto şirketiyle olan süreçte kurumu haklı buldu

Kripto dünyasıyla adeta savaş halinde olan SEC, "kayıt dışı menkul kıymet satışı" davasında hakim tarafından haklı bulundu. Massachusetts federal mahkemesi, Rivetz Corp adlı şirket ve onun CEO'su Steven Sprague'ın ICO satışlarında gerekli kayıtları SEC'ye yaptırmadığı kararını verdi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto firması Rivetz Corp ve onun CEO’su Steven Sprague ile olan davayı kazandı. Massachusetts Federal Mahkemesi Hakimi Mark Mastroianni’nin dün verdiği karara göre, Rivertz şirketi ve Sprague, ICO ile, firmanın token’ı RvT’yi kayıtsız menkul kıymet satışı olarak yatırımcılara sundu.

Şu anda kapanmış olan firmaya SEC, 2021 yılında dava açmıştı. Dava, ABD’li yatırımcılara 2017 yılında 18 milyon dolarlık ICO satışı yapıldığı ve bu satışların kayıt dışı olduğu gerekçesiyle açılmıştı.

Hakim konuyla ilgili açıklamasında, “Rivetz şirketi, yatırımları, mobil cihazlarındaki güvenlik seviyesini artırmak için kullanacağını söylediyse de, firmanın bir güvenlik sistemi bile yoktu” dedi.

SEC’nin, CEO Sprague ile bir görüşme gerçekleştirmek ve ödemeler konusunda anlaşma sağlamak için 22 Ekim’e kadar süresi bulunuyor.

6 milyar dolar toplanmıştı

2017 yılı, kripto dünyasında “ICO yılı” olarak biliniyor. O dönem ileriyle dönük büyük umut beslenen projelerin çok büyük bir kısmı bugün kripto dünyasında yer almıyor. Toplamda 6 milyar dolardan fazla yatırım toplanan o yıl en büyük fonu ise 4 milyar dolar ile EOS almıştı.

Tezos ve Filecoin gibi projeler de yaklaşık 250’şer milyon dolarlık yatırımlar almışlardı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

1 yorum

  1. Berk Yanıtla

    Kripto pişmanlıktır bitcoin dışında kendini kanıtlamış güvenilir bir proje yok arka planda ne dolaplar dönüyor bilen yok şeffaflık yok milyar dolarlık paralar dönüyor fakat dişe dokunur bir şey yok bitcoinin üstüne çıkabilen yok