Binance, Türkiye için affiliate programını sonlandırıyor

Son günlerde Türkiye uyum yasaları çerçevesinde çeşitli adımlar atan Binance borsası Türkçe dil desteğinin ardından affiliate programını da sonlandırıyor. Yarından itibaren Türkiye'den yeni affiliate başvuruları kabul edilmeyecek ve eski affiliate ilişkileri de bitirilecek.

Binance borsası, Türkiye’deki regülasyonlar için uyum adımları atmaya devam ediyor. Borsa yarından itibaren Türk kullanıcılar için affiliate (kazanç ortaklığı) programını sonlandıracak. Yeni başvuru kabul edilmeyeceği gibi, eski affiliate ilişkileri de sonlandırılacak.

Borsa tarafından bu sabah program üyelerine e-posta ile yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

“02-07-2024 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen Kripto Varlık Yasası kapsamında, Binance.com’daki tüm ürün ve hizmetler, Türkiye’deki kullanıcılara İngilizce ve desteklenen diğer tüm dillerde sunulmaya devam edilecektir. Ancak, 02-10-2024 itibarıyla, yasanın 99/A – (1) maddesi uyarınca, Binance.com Affiliate Programı’nın sona ereceğini üzülerek belirtmek isteriz.

Affiliate programımıza yönelik güncellemeleri aşağıda bulabilirsiniz:

  • 02-10-2024 tarihi itibarıyla Türkiye’den yeni Affiliate başvuruları kabul edilmeyecek ve mevcut Affiliate ilişkileri sonlandırılacaktır.”

Uyum adımları çerçevesinde Binance’in dünya çapında hizmet veren web sayfası olan Binance.com da faaliyetlerini sürdürebilecek.

Hatırlanacağı üzere asıl adı “Sermaye Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” olan yasa 26 Haziran’da TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmişti.

Kurallar çerçevesinde, yabancı borsalar yasaklanmamış ancak lisans alacak şirketlere de belli kısıtlamalar getirilmişti. İşte bu kısıtlamalardan biri de referans sisteminin yasaklanmasıydı. Türk kanunlarına tabi olan kripto borsaları kaldıraçlı işlemlere de kapalı olacaklar.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl