Ripple’ın aldığı lisans XRP’de yükseliş getirdi

Özellikle Uzakdoğu ve Ortadoğu bölgelerinde çok fazla kullanılan sınır ötesi ödeme sistemleriyle bilinen Ripple şirketi, Dubai regülatöründen ödeme faaliyetleri konusunda prensipte lisans aldı. Ripple resmi açıklamayı da yaptı. Açıklamanın ardından XRP fiyatı 0.62 doların da üzerine çıktı.

2020’de SEC’nin kayıtsız menkul kıymet satışı davası açmasından sonra zor günler yaşasa da ayakta durmayı başaran Ripple, küresel çapta önemli işlere imza atmaya devam ediyor. SEC davasını kısa süre önce sonlandıran şirket şimdi de Dubai regülatöründen lisans aldı.

Ripple şirketinden yapılan açıklamaya göre şirket, Dubai’nin özel bir finans bölgesi olan Uluslararası Finans Merkezi bölgesini regüle eden DFSA’dan lisans aldı. Prensipte verilen lisans nihai sürecin bitmediğini gösteriyor ancak genelde ön lisansı alan firmalar süreci sorunsuz tamamlıyor. Dolayısıyla ana lisansın da alınmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Ripple’ın resmi açıklamasında da, “Bu lisans bizim küresel çaptaki ayak izimizi daha da büyütmüştür. Dubai’deki şirketler artık sınır ötesi ödemelerde Ripple sistemlerini kullanabileceklerdir” denildi.

Brad Garlinghouse’dan SEC’ye taş

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse da konuyla ilgili yorumunda, “Regülasyonlarda netlik iş dünyasının istediği tek şeydir. Tüketicilerin de buna ihtiyacı vardır. BAE bunu anlıyor” dedi ve açıkça isim vermeden SEC’yi eleştirdi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl