Jeopolitik olaylar 550 milyon dolarlık kripto pozisyonunu tasfiye etti

İran'ın dün akşam İsrail'e düzenlediği füze saldırısı kripto fiyatlarına da olumsuz yansıdı. Vadeli işlemlerde toplamda 550 milyon dolarlık pozisyon tasfiye oldu. Bu pozisyonların 480 milyon dolarlık bölümünü de uzun pozisyolar oluşturdu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

İran ve İsrail arasındaki gerginlik aylar sonra dün akşam yeniden zirve yaparken, bu durum piyasalara da ciddi zarar verdi. Son olarak iki ülke nisan ayında birbirlerine insansız hava araçlarıyla saldırılar düzenlemişlerdi. Ancak bu kez iş, daha da ciddiye binmiş gözüküyor. İran’ın dün 200’den fazla uzun menzilli füzeyle İsrail’i vurması, ABD hisse senetleri piyasaları gibi kripto paraları da olumsuz etkiledi.

Bitcoin 61 bin doların altına inerken, vadeli pozisyonlarda da zarar büyüktü. Son 24 saatte tasfiye olan vadeli pozisyon değeri 550 milyon doların üzerine çıktı. Bu rakamın 480 milyon dolarlık bölümünü uzun pozisyonlar oluşturdu.

Bitcoin’de 144 milyon dolar, Ether’de de 118 milyon dolarlık pozisyonlar likide oldu.

En çok likidasyonun yaşandığı borsa ise 272 milyon dolarla Binance’ti. İkinci sırada 181 milyon dolarla OKX borsası bulunuyor.

İsrail başbakanı Netanyahu dün akşam yaptığı açıklamada İran’ın, saldırısının bedelini ağır ödeyeceğini belirtmişti. Saldırı ve İsrail’in karşılık vereceğini belirtmesi, bölgesel bir savaş korkusunu daha da artırıyor.

Bitcoin haberin yazıldığı dakikalarda 61.150 dolar civarında işlem görüyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl