JPMorgan analistlerinden altın ve Bitcoin yorumu: Geçiş olabilir

Dünyanın en büyük bankalarından JPMorgan'da analistler, yatırımcıların, yerel paraların değer kaybetmesinden ötürü Bitcoin ve altına geçiş yapabileceğini, jeopolitik olaylar ve ABD seçimlerinin de bunu hızlandırabileceğini ifade ettiler.

jpmorgan
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

İran ve İsrail arasında yaşanan gerginlik ve İsrail’in sert karşılık vereceğini açıklaması Bitcoin fiyatını 60 bin doların altına indirirken, altın ise 2685 dolara kadar çıkmıştı.

“İkisi birlikte artabilir”

JPMorgan analistleri ise, dünyadaki yerel paraların değersizleşmesi sürecinde Bitcoin ile altına geçiş olabileceğini iddia ettiler ve şu ifadeleri kullandılar:

“Yükselen jeopolitik tansiyon ve yaklaşan ABD seçimleri yatırımcıların, paranın değersizleşmesine karşı önlem almalarına neden olabilir. Bu durum da hep Bitcoin hem altına geçişi hızlandırabilir”

“Altın, yaratacağı etkinin de üzerine çıktı”

Nikolaos Panigirtzoglou, Mika Inkinen, Mayur Yeole ve Krutik P Mehta’nın imzasının bulunduğu raporda ayrıca, altının yaşananlar karşısında daha güçlü tepki verdiği de kaydedildi:

“Dolardaki %4-5’lik değer kaybı altına geçişi hızlandırdı. ABD Hazine tahvilleri getirileri de düştü. Ancak altındaki yükseliş, bu faktörlerin yaratacağı etkinin de üzerine çıktı. Yatırımcılar, yaşananlara ek olarak, paranın değer kaybına karşı önlem alıyor da olabilir”

Bitcoin beklemede…

Öte yandan JPMorgan analistlerinin görüşlerine rağmen, Bitcoin’in de sessiz kaldığı görülüyor. En büyük kripto para pazar günü 66 bin doların üzerindeyken, daha sonra ise yaşanan olaylar sebebiyle 60 bin doların da altına inmişti.

Bitcoin, haberin yazıldığı dakikalarda yaklaşık 61.130 dolardan işlem görüyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl